Από το 2026 αγροβολταϊκά με ανανεώσιμες πρώτες ύλες φέρνει η AgroSolar Europe

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Δομές στήριξης φωτοβολταϊκών χωρίς χάλυβα επιχειρεί να εισάγει στην αγορά η AgroSolar Europe GmbH από το Βερολίνο, που θέλει να αντικαταστήσει τα στοιχεία στήριξης με με ανανεώσιμες πρώτες ύλες, όπως λινάρι ή ίνες ξύλου.

Υλικά όπως οι ίνες λίνου και ξύλου καθώς και ο άνθρακας επεξεργάζονται για την παραγωγή των υποστυλωμάτων κατά τρόπο ώστε να είναι ιδιαίτερα ισχυρά, με τις δομές να μοιάζουν περισσότερο με δέντρα παρά με κτίρια και αυτό είναι και το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει η AgroSolar Europe GmbH στην Ευρώπη.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Μαζί με τον τεχνολογικό της εταίρο, την FibR GmbH από το Kernen κοντά στη Στουτγάρδη, η AgroSolar Europe δοκίμασε τις καινοτόμες μεθόδους ελαφρών κατασκευών με οργανικά υλικά, με την μαζική παραγωγή σε σειρά να προγραμματίζεται από το 2026.

Πλεονεκτήματα των δομών στήριξης από ανανεώσιμες πρώτες ύλες: Για την κατασκευή τους απαιτείται λιγότερη ενέργεια από ό,τι για τις χαλύβδινες κατασκευές. Το οργανικό υλικό μπορεί να επιστραφεί στον φυσικό κύκλο στο τέλος της ωφέλιμης ζωής του. Με το νέο ελαφρύ υλικό είναι δυνατή η κατασκευή μεγαλύτερων ανοιγμάτων και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να σχεδιαστούν νέες κατασκευές, που είναι καλύτερα προσαρμοσμένες στις γεωργικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με την Agrosolar Europe, το υλικό από οργανικές ουσίες δεν είναι μόνο εξαιρετικά ισχυρό, αλλά και πολύ ελαφρύτερο από τον χάλυβα που χρησιμοποιείται σήμερα. Επομένως, η κατασκευή δεν χρειάζεται να ανεγερθεί με τη χρήση βαρέως τύπου γερανών κατασκευής, γεγονός που προστατεύει το έδαφος.

Επιπλέον, μειώνεται η ποσότητα των μηχανημάτων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση. Επιπροσθέτως, η οργανική ελαφριά κατασκευή έχει δομές που μοιάζουν με δέντρα. Τα πουλιά και τα έντομα μπορούν να βρουν καταφύγιο σε αυτές και τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτές. Και τέλος, τα υλικά που χρησιμοποιούνται θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν στην Ευρώπη και τη Γερμανία. Αυτό θα έφερνε προστιθέμενη αξία πίσω στην εγχώρια αγορά.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Το 100% ηλεκτρικό τρακτέρ από την Seederal έρχεται το 2025 στις επόμενες εκθέσεις

Το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό τρακτέρ της γαλλικής νεοφυούς επιχείρησης βασίζεται αρχικά στο βρετανικό JCB Fastrac, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφοροποίηση σχεδιασμού στο μοντέλο παραγωγής.

Προτεινόμενα