BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Σε ακτήμονες μοιράζει η Εκκλησία καλλιεργήσιμη γη

Η αρχή έγινε από την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου και όλοι ελπίζουν σε συνέχεια. Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Ανδρέας Νανάκης αποφάσισε, σε συνεργασία με τοπικές αρχές και φορείς, να δοθούν συνολικά 400 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε ακτήμονες με καταγωγή από τη Βιάννο που επιστρέφουν από αστικά κέντρα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Ενιαίος φόρος 8 με 10 ευρώ το στρέμμα για τα αγροτεμάχια

1
0

Η παραχώρηση γίνεται σε συνεργασία με το δήμο Βιάννου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

«Ήταν μια ιδέα που είχαμε τότε που είχαν ξεσπάσει οι φωτιές στη Βιάννο. Είχα την ιδέα, τη συζητήσαμε με το δήμαρχο κ. Μπαριτάκη και τη μεταφέραμε στο μητροπολίτη κ. Ανδρέα Νανάκη που δίχως δεύτερη σκέψη είπε ναι!» επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης.

«Εμείς, πρόσθεσε, σε χρόνο ρεκόρ κι ευχαριστώ τις υπηρεσίες γι αυτό κάναμε τους αποχαρακτηρισμούς, και η Εκκλησία τις δικές της ενέργειες. Βρήκαμε με το δήμο Βιάννου τους ακτήμονες και προχωρήσαμε στην πρώτη φάση της διαδικασίας ώστε σύντομα να μπορέσουν να πάρουν τα χωράφια, περίπου 5 στρέμματα ο καθένας».

Αυτό που απομένει είναι να γίνουν επιπλέον εργασίες σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης (έχει υπάρξει συνεννόηση με τον κ. Αρναουτάκη) ώστε τα κτήματα να γίνουν περισσότερο προσβάσιμα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία