BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Περιθώρια νέας αύξησης στις τιμές της αγροτικής γης

Σχεδόν τριπλάσια είναι η αξία που απέκτησε η αγροτική γη στη Μ. Βρετανία κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, σύµφωνα µε τα στοιχεία της συµβουλευτικής εταιρείας ακινήτων, Savills. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της έκθεσης της, η αξία της αγροτικής γης θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά «περίπου 6%» κάθε χρόνο για τα επόµενα πέντε χρόνια, παρουσιάζοντας µικρότερο ρυθµό αύξησης σε σύγκριση µε την τελευταία δεκαετία.

Περιθώρια νέας αύξησης στις τιμές της αγροτικής γης

0
0
Αξίζει να σηµειωθεί ότι από το 2003 µέχρι και σήµερα, η αξία της αγροτικής γης ενισχύθηκε κατά 270%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ετήσια άνοδο πάνω από 10%.

Για την επόµενη πενταετία, η Savills προβλέπει άνοδο της αξίας των καλλιεργούµενων εκτάσεων κατά 6,7% για το 2014, κατά 6,4% για το 2015, κατά 6,6% για το 2016 και κατά 6,4% για το 2017. Μόνο κατά τη διάρκεια του 2013, οι τιµές των γεωργικών εκτάσεων αυξήθηκαν κατά 22% στην ανατολική Αγγλία και κατά 15% στις ηπειρωτικές περιοχές του νησιού. Η εντυπωσιακή αύξηση κατά 22% αφορά πεδινές εκτάσεις που χρησιµοποιούνται για αροτραίες καλλιέργειες.

Οι εκτιµήσεις της εταιρείας ακινήτων για µελλοντική άνοδο των τιµών της γης, βασίζονται στην επιθυµία των αγροτών να προστατευτούν από απειλές για την περιουσία τους, όπως τα υψηλότερα επιτόκια, οι αλλαγές στη φορολογία και το καθεστώς των ενισχύσεων. Εν τω µεταξύ, η αυξηµένη ζήτηση για εκτάσεις µε στόχο την παραγωγή ανανεώσιµης ενέργειας, αυξάνει ζωηρά την ανταγωνιστικότητα στην αγορά. «Το αγοραστικό κλίµα αυτή τη στιγµή δείχνει πως υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να κινηθούν οι τιµές σε χαµηλότερα επίπεδα» για τα επόµενα χρόνια, αναφέρει η Savills.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία