BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Βραχυκύκλωμα με τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια

Παράταση στην προθεσμία ηλεκτρονικής δήλωσης των μισθωτήριων αγροτικής γης, που εκπνέει την ερχόμενη Παρασκευή, ζητούν οι καλλιεργητές, όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Smart Crops και την ειδική έκδοση με το νέο νομοσχέδιο του Τσαυτάρη.

Βραχυκύκλωμα με τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια

1
0

Το σύνολο φυτικής και ζωικής παραγωγής μπαίνει για χρηματοδότηση στον Αναπτυξιακό νόμο, όπως αποκαλύπτει ειδικός οχτασέλιδος φάκελος που φιλοξενεί η εφημερίδα Agrenda, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου αποκλειστικά μαζί με δύο εκδόσεις, το περιοδικό Smart Crops και το ένθετο με το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ. Ωστόσο, όπως θα ενημερωθείτε, στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων από τους ενδιαφερόμενους.

Ακόμα, σε αυτή τη σαββατιάτικη Agrenda διαβάστε για το πρώτο πάρκο στην Πελοπόννησο. Πέντε ζώνες για την εγκατάσταση κτηνοτροφικών πάρκων περιλαμβάνει το σχέδιο της περιφέρειας Πελοποννήσου. Έμφαση θα δοθεί στην αιγοπροβατοτροφία και στο διπλασιασμό της  παραγωγής γάλακτος για την παραγωγή φέτας και άλλων τυριών.

Επίσης, σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας καταγράφει το θέμα με τους αγρεργάτες. Λύση στο πρόβλημα της στέγασης των μονίμων ή μετακλητών εργατών γης υπόσχεται το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, το οποίο κουμπώνει με τον νέο Μεταναστευτικό Κώδικα. Για ευνοϊκές ρυθμίσεις στα ασφάλιστρα πιέζουν οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών.

Ενημερωθείτε ακόμα από το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας για το θεσμικό πλαίσιο που έρχεται να οργανώσει την αγορά για το γάλα γαϊδούρας, το οποίο πλέον μπαίνει στα ράφια για ανθρώπινη κατανάλωση.

Την ίδια ώρα, σε ειδικό δισέλιδο αφιέρωμα διαβάστε για τα νέα συμβόλαια του καπνού. Πλέον η νέα Κοινή Υπουργική Απόφασης για τις συμβάσεις των παραγωγών καπνού θα αναγράφουν τις τιμές ανά ποιότητα και την προθεσμία εξόφλησης που προβλέπεται με αυτά.

Ειδικό αφιέρωμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας. Σφύριξε τη λήξη ο Θεσσαλάρχης, Βαγγέλης Μπούτας το βράδυ της Πέμπτης και στη γραμμή της συντεταγμένης αποχώρησης από τα μπλόκα κινούνται οι αγρότες, μετά τις αποφάσεις στη Νίκαια.

Ακόμα, διαβάστε για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Τον δρόμο για νέες επενδύσεις στις υδατοκαλλιέργειες ανοίγει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο Τσαυτάρη, με μίσθωση θαλάσσιων εκτάσεων.


Τα περιεχόμενα αυτού του φύλλου της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής:

Επικαιρότητα

• Ανταγωνιστές µε καλύτερη οργάνωση βρίσκει η εγχώρια φράουλα σελ. 12

• Άδειες-εξπρές σε σκευάσµατα για µικρές καλλιέργειες από ΥΠΑΑΤ σελ. 53

 

Οικονομία

• Υπό εξέταση η µείωση φόρου για τους αγρότες του ειδικού καθστώτος σελ. 24

• Μπαίνουν τα θεµέλια για την ελληνική αγορά αρωµατικών φυτών σελ. 53

 

Επενδύσεις

• Θεσµοθετείται το ειδικό σήµα για τις µονάδες αγροτουρισµού σελ. 28

• Άδεια µε µία µόνο... κίνηση για το άνοιγµα καινούργιας επιχείρησης σελ. 17

 

Εμπορεύματα

• Νέες αγορές για το ευρωπαϊκό σιτάρι βλέπει για το 2014-2015 η Strategie Grains σελ. 43

• Θετικά τα περιθώρια κέρδους για τις πτηνοτροφικές µονάδες το 2014 σελ. 46

 

Editorial

Τώρα που έσβησαν… τα φώτα των µπλόκων, ίσως είναι καλή στιγµή να ξεκινήσει µια οργανωµένη συζήτηση γι’ αυτά που ενώνουν τους συντελεστές του αγροτικού χώρου µε την υπόλοιπη κοινωνία και να περάσουν σε δεύτερη µοίρα οι όποιες αντιθέσεις δηλητηριάζουν το διάλογο.

Ακόµα και ο εν λόγω κύκλος αντιπαράθεσης ανάµεσα σε αγρότες και κυβέρνηση, έδειξε καθαρά το έλλειµµα επικοινωνίας που υπάρχει ανάµεσα στις δύο πλευρές, όπως και την πολυφωνία που αναπτύσσεται σε κάθε διαµαρτυρία µεταξύ των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.

Αν δεν είναι συνήθης ρητορική, η πεποίθηση που εκφράζεται για το νέο ρόλο των αγροτών και την συµβολή της πρωτογενούς παραγωγής στην επανεκκίνηση της οικονοµίας, τότε κάτι θα πρέπει να γίνει µε τη διαµόρφωση συνθηκών γνήσιας εκπροσώπησης των δραστηριοποιούµενων στον αγροτικό χώρο.

Αυτό θα είναι το πρώτο βήµα ώστε οι επίσηµες αρχές να έχουν έναν αξιόπιστο συνοµιλητή που να εκφράζει τους συντελεστές αυτού του χώρου και να µπορεί να διαπραγµατευτεί για το µέλλον τους.

Βεβαίως και η προσπάθεια οφείλει να ξεκινήσει από τους ίδιους τους αγρότες, όµως είναι εξίσου σίγουρο ότι χωρίς διευκολύνσεις από την επίσηµη διοίκηση η αναδιοργάνωση δεν θα έρθει ποτέ!

Από κει και πέρα το φορολογικό των αγροτών είναι λίγο για να σταθεί εµπόδιο στην ανάπτυξη ενός υγιούς διαλόγου, τα κονδύλια των προγραµµάτων είναι πολλά για να «διαρρέουν» προς τους επιτήδειους και η ελληνική κοινωνία έχει κάθε συµφέρον από µια αναβάθµιση των δοµών της αγροτικής παραγωγής.

Αν µη τι άλλο είναι άδικο να σκοτώνουµε τον αγρότη που όλοι κρύβουµε µέσα  µας!

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία