BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Με «έκπτωση» 10% στην αξία θα φορολογηθεί το εισόδημα από ενοίκια

Μεταβολές σε σχέση µε την προηγούµενη χρονιά υπάρχουν στα τεκµαρτά εισοδήµατα των παραγωγών βασικών αγροτικών προϊόντων, σύµφωνα µε τους πίνακες που δηµοσίευσε το υπουργείο Οικονοµικών για το οικονοµικό έτος 2013.

Με «έκπτωση» 10% στην αξία θα φορολογηθεί το εισόδημα από ενοίκια

4
0
Μεγαλύτερη είναι η µείωση του φορολογητέου εισοδήµατος στο καλαµπόκι (-8%), καθώς και η αύξηση του εισοδήµατος στην πατάτα (+8%). Παράλληλα, µειώθηκαν κατά 10% όλες οι αξίες των ενοικίων γης µε βάση τις οποίες υπολογίζει η εφορία το φορολογητέο εισόδηµα των ιδιοκτητών αγροτεµαχίων, που νοικιάζουν τα χωράφια τους σε άλλους (ενδεικτικές τιµές ενοικίων στο διάγραµµα). Εκτός από τους βοσκότοπους που η φορολογητέα αξία του ενοικίου παρέµεινε στα 3,5 ευρώ το στρέµµα.

Πιο αναλυτικά, για το οικονοµικό έτος 2013 µείωση σύµφωνα µε την εφορία παρουσιάστηκε στο εισόδηµα από τις εξής καλλιέργειες, σε σχέση µε το 2012: Αµπέλι επιτραπέζιο (-5%), αµπέλι ΠΟΠ (-4,75%), µαλακό και σκληρό σιτάρι (-3%), βρώσιµη ελιά (-3%), βιοµηχανικά ροδάκινα (-2,2%), ελαιοποιήσιµη ελιά, κοινά πορτοκάλια και ξερή κορινθιακή σταφίδα (-2%)  και κοινό αµπέλι (-0,4%)

Αύξηση του τεκµαρτού εισοδήµατος, πάντα σύµφωνα µε το υπουργείο Οικονοµικών, παρουσιάστηκε, εκτός από τις πατάτες, µόνο στο βαµβάκι, τα τεύτλα και τον µπασµά (+2%). Όλες οι υπόλοιπες καλλιέργειες δεν εµφανίζουν καµία µεταβολή στο τεκµαρτό εισόδηµα, όπως και όλες οι βασικές δραστηριότητες της ζωικής παραγωγής (βοοειδή, αιγοπρόβατα και χοίροι)

Βρείτε εδώ την απόφαση: Οι πίνακες γεωργικού εισοδήματος και ενοικίων γης για το 2014.pdf
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία