BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Απαλλαγή των αγροτών από φόρο ιδιοχρήσης

Απαλλάσσονται οι αγρότες από την υποχρέωση να δηλώνουν τεκμαρτό εισόδημα για ιδιοχρησιμοποίηση γης.

Το δικαίωμα χορήγησης μεταφέρεται με την αγροτική γη

2
0

Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις» με το οποίο απαλλάσσονται οι αγρότες από την υποχρέωση να δηλώνουν τεκμαρτό εισόδημα για την ιδιοχρησιμοποίηση αγροτικής γης και να φορολογούνται γι’ αυτό.

Αντίθετα δε συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο η διάταξη για την απαλλαγή των βιομηχανιών που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη φυσικό αέριο από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Όπως έγραψε νωρίτερα το Agronews, η εν λόγω διάταξη η οποία αφορούσε κυρίως τη λιπασματοβιομηχανία ELFE και ελάχιστες άλλες επιχειρήσεις αποσύρθηκε ύστερα από τις αντιδράσεις που την παρουσίαζαν ως «φωτογραφική».

Η ακριβής διατύπωση για την ιδιοχρήση γης στο Άρθρο 1, Παρ. 5 έχει ως εξής:

«Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 39 του ν.4172/2013 προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:

«Ειδικά για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση προς ανιόντες, κατιόντες και συζύγους, αγροτικών εκτάσεων στις οποίες περιλαμβάνονται λιβάδια, καλλιεργήσιμες γαίες, βοσκήσιμες γαίες, και κάθε είδους κατασκευές ή εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία