BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Αποσύρεται η διάταξη για αύξηση φόρου στα ενοίκια

Στροφή 180 μοιρών κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα της φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοικίαση ακίνητης περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών εκτάσεων (καλλιεργήσιμη γη, βοσκοτόπια, αγροκτήματα κ.α.).

Δέσμια κρατά η νέα ΚΑΠ τα μισθώματα της αγροτικής γης

1
0

Όπως δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, η διάταξη που προβλέπει αύξηση των συντελεστών φορολόγησης θα αποσυρθεί μέχρι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και το ζήτημα θα εξεταστεί από την αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται ήδη στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί την Παρασκευή προβλεπόταν αύξηση φόρου για τα εισοδήματα από ενοίκια στο 15% από 11% για έσοδα έως 12.000 ευρώ το χρόνο και στο 35% από 33% για ποσά που ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ. Μάλιστα οι αυξήσεις θα ίσχυαν αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2015.

O υπουργός ανέφερε συγκεκριμένα ότι, μετά από συνεννόηση με τα κλιμάκια των θεσμών, θα αποσυρθούν οι παράγραφοι 5 και 6 του άρθρου 2 που προβλέπουν αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα έσοδα από ενοίκια σε 15% από 11% για έσοδα έως 12.000 ευρώ και 35% από 33% για έσοδα άνω των 12.000 ευρώ.

Έτσι, εκτός κι αν αλλάξει πάλι κάτι στην πορεία, όλα δείχνουν ότι για τη φορολόγηση των ενοικίων αγροτικής γης θα ισχύσουν οι προηγούμενοι συντελεστές, δηλαδή 11% και 33% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και άνω του ποσού αυτού αντίστοιχα.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, πάντως, το ζήτημα των ανείσπρακτων ενοικίων με τον κ. Αλεξιάδη να δηλώνει ότι καταργείται μεν η εκχώρησή τους στο Δημόσιο ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασισθεί αν και πώς θα φορολογηθούν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία