BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Εγκύκλιος Αντώνογλου για χρήση ακινήτων του υπουργείου

Με συμβολικό τίμημα ακίνητα πάνω από 100 στρμ. παραχωρούνται για παραγωγή ζωοοτροφών ή βόσκηση.

Δικαίωμα εξαγοράς καταπατημένων βοσκοτόπων μόνο σε αγρότες

17
0

Οι διακηρύξεις για δημοπρασίες ακινήτων του ΥΠΑΑΤ θα αναρτώνται πλέον στην ιστοσελίδα του υπουργείου και όχι σε αυτή του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Νίκου Αντώνογλου.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ψήφιση του Νόμου  4384/2016 και σύµφωνα µε το άρθρο 44 παράγραφος 2 εδάφιο στ., ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι ότι οι αναρτήσεις ∆ιακηρύξεων ∆ηµοπρασιών για παραχώρηση µε τίμημα ακινήτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα πραγματοποιούνται εφεξής από την ιστοσελίδα του υπουργείου www.minagric.gr και όχι από την αντίστοιχη του ΟΠΕΚΕΠΕ όπως γινόταν έως σήμερα.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξης: 

Λόγω της μεταφοράς της ανωτέρω ψηφιακής βάσης τροποποιήθηκαν και ορισμένα ακόμη άρθρα του ν. 4061/2012. Ειδικότερα, με την παράγραφο 1δ του ν.4384/2016 αντικαταστάθηκε η περίπτωση α΄ της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 4061/2012 και πλέον τα ακίνητα, εμβαδού έως εκατό (100) στρέμματα, που δύναται να παραχωρηθούν με απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας για την παραγωγή τροφίμων φυτικής ή ζωικής προέλευσης ή ζωοτροφών ή για βόσκηση, κατά χρήση, έναντι χαμηλού τιμήματος αναρτώνται στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική σελίδα της οικείας Περιφέρειας και όχι του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Με την παρ. 1β του άρθρου 44 του ν.4384/2016, η ρύθμιση της παραγράφου 2α του άρθρου 1 του ν. 4061/2012, όπως αυτή προστέθηκε με το άρθρο 37 παρ. 1α του ν. 4235/2014, σχετικά με τη διαχείριση από τους Δήμους των τμημάτων των ακινήτων της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν.4061/2012, όπου έχουν διανοίξει γεωτρήσεις για αρδευτικούς ή υδρευτικούς σκοπούς επεκτείνεται και σε τμήματα των ως άνω ακινήτων που είχαν διανοίξει οι Δήμοι πηγές και υδατοδεξαμενές για τους ίδιους σκοπούς. Επίσης, λόγω της μεταφοράς της ψηφιακής βάσης καταγραφής ακινήτων στο ΥΠΑΑΤ ο οικείος Δήμος υποβάλλει το προβλεπόμενο από τη διάταξη απόσπασμα χάρτη (1: 5.000) ή ορθοφωτοχάρτη σε προβολικό σύστημα ΕΓΣΑ `87, που απεικονίζεται το τμήμα του ακινήτου, το οποίο χρησιμοποιεί για τον παραπάνω σκοπό, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και όχι στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ίσχυε.


Βρείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο Οδηγίες για την εφαρμογή διατάξεων του νόμου 4061-2012.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία