BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Ερευνητές και ΓΕΩΤΕΕ αντίθετοι στην παραχώρηση εκτάσεων στο δήμο Λαρισαίων

«Πιθανή παραχώρηση εκτάσεων χωρίς ανταλλαγή ισάξιας έκτασης δυσχεραίνει το έργο του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας και υποβαθμίζει την έρευνα κάτι που φυσικά μας βρίσκει αντίθετους». Αυτό τονίστηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας και των γεωπόνων Λάρισας, με αφορμή τις ανακοινώσεις του τύπου για παραχώρηση εκτάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ στο Δήμο Λαρισαίων, ενόψει της επίσκεψης Αποστόλου στη Λάρισα την Τρίτη 12 Ιουλίου.

3
0

Αναλυτικότερα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 και ώρα 11.00 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής  του Παραρτήματος  Κεντρικής  Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.  και του Διοικητικού Συμβουλίου του  Γεωπονικού  Συλλόγου Ν. Λάρισας, μετά από αίτημα του   Συλλόγου Εργαζομένων του  Ινστιτούτου   Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας, με θέμα «Παραχώρηση εκτάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ στο Δήμο Λαρισαίων».

Στη συνεδρίαση οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου  κατέθεσαν τις απόψεις τους για την παραχώρηση των εκτάσεων, για την οποία ενημερώθηκαν αιφνιδίως και μέσω του Τύπου, θέμα που τους δημιούργησε ερωτηματικά.

Η Δ.Ε. του  ΓΕΩΤΕΕ/ΚΕ και το Δ.Σ. του Γ.Σ.Λ. ,αφού άκουσαν προσεκτικά τις απόψεις των εργαζομένων, σαν  επιστημονικοί φορείς που ενδιαφέρονται πρωτίστως για την ανάπτυξη της έρευνας και κατά συνέπεια της αγροτικής παραγωγής επισημαίνουν ότι :

Πιθανή παραχώρηση εκτάσεων χωρίς ανταλλαγή ισάξιας έκτασης, η οποία ανταλλαγή μάλιστα θα έπρεπε να προηγείται της οποιαδήποτε παραχώρησης, δυσχεραίνει το έργο του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας  και υποβαθμίζει την έρευνα κάτι που φυσικά μας βρίσκει αντίθετους».

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤΕΕ/ΚΕ Κωνσταντίνος Καλόγηρος

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Σ.Λ.  Δημήτρης Σοφολόγης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία