BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Με φόρο υπεραξίας αγορά χωραφιών από εταιρείες leasing

Ως «ανενεργές ή περιορισμένης χρησιμότητας» καταργούνται οι διατάξεις του άρθρου 25 του ν.2520/1997 περί χρηματοδοτικής μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων από εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης. Με τις διατάξεις αυτές παρέχονταν απαλλαγές από τον φόρο μεταβίβασης και υπεραξίας όσον αφορά αγροτικές εκτάσεις τόσο κατά την αγορά τους από τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης, όσο και κατά την οριστική μεταβίβαση της κυριότητας των αγροτικών εκτάσεων προς τους αγρότες στη λήξη της χρηματοδοτικής μίσθωσης.

 Στα μονοπάτια της... Όλγας ο Τσαυτάρης

10
0

Επίσης, καταργείται και η επιδότηση αγροτών σε περιπτώσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων, κατά 35% του επιτοκίου για τα 10 πρώτα χρόνια της χρηματοδοτικής μίσθωσης, το οποίο προσαυξανόταν κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες στις περιπτώσεις νέων αγροτών που είναι αρχηγοί και κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και των αγροτών που είναι κάτοικοι ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Οι ως άνω ρυθμίσεις περιέχονται στο άρθρο 354 στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, το οποίο εισάγεται την Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, προς επεξεργασία.

Το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις», χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση ως επείγον.

Η επεξεργασία του στις Επιτροπές, θα ολοκληρωθεί μετά από τρεις συνεδριάσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη, στις οποίες θα κληθούν και εξωκοινοβουλευτικοί φορείς να τοποθετηθούν. 

Στην συνέχεια, θα εισαχθεί στην ολομέλεια την Παρασκευή για να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Βρείτε στην ιστοσελίδα της Βουλής το νομοσχέδιο και την αιτιολογική έκθεση

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία