BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Εκμίσθωση δημοτικού αγροτεμαχίου στη Σησαμιά

Διενέργεια φανερής μειοδοτικής (ως προς τον χρόνο εκμίσθωσης) προφορικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση τμήματος αγροτεμαχίου αγροκτήματος T.K. Σησαμιάς την Τρίτη 20 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο Δήμος Βισαλτιας.

Εκμίσθωση δημοτικού αγροτεμαχίου στη Σησαμιά

2
0

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 118/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκηρύσσεται φανερή δημοπρασία για την εκμίσθωση τμήματος αγροτεμαχίου εκτάσεως 6.000,00 τ.μ. από το αριθμ.69Γ αγροκτήματος Σησαμιάς.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τις 11.00 ως τις 12.00 το πρωί στο Δημοτικό κατάστημα Νιγρίτας, ενώ η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται στα 4 έτη από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Αντί ελάχιστης τιμής προσφοράς τίθεται ο όρος ότι ο εκμισθωτής θα εκριζώσει τις ρίζες από τις λεύκες με τις οποίες ήταν καλυμένο το αγροτεμάχιο και οι οποίες κόπηκαν σύριζα και θα επαναφέρει το μίσθιο σε κατάσταση καλλιεργήσιμη.

Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι τότε να γίνει φανερή μειοδοτική δημοπρασία με κριτήριο τον λιγότερο χρόνο εκμίσθωσης.

Όροι δημοπρασίας:

1.Η φανερή μειοδοτική(ως προς τον χρόνο εκμίσθωσης) δημοπρασία θα διεξαχθεί ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής την 20-11-2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 με 12.00 ώρα λήξης προσφορών στο Δημοτικό κατάστημα Νιγρίτας

2. Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι για τέσσερα (4) καλλιεργητικά έτη δηλαδή έως Οκτώβριο 2016.

3. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί ανάμεσα σε δημότες κατοίκους του δήμου. Αν η δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα θα επαναληφθεί σε 7 ημέρες. Στις πιθανές επαναληπτικές δημοπρασίες δεν απαιτείται εκ νέου δημοσίευση.

4. Η πρώτη προσφορά για το ετήσιο μίσθωμα ορίζεται στο ποσό των πενήντα ευρώ (50€).

5. Η εγγυητική επιστολή συμετοχής ορίζεται στο ποσό των 50€, και αντικαθίσταται μετά την υπογραφή της σύμβασης με άλλη ποσού 100€.

6. Κανένας οφειλέτης του Δήμου Βισαλτίας δεν μπορεί να πάρει μέρος στην δημοπρασία.

7. Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να το δηλώσει στην επιτροπή δημοπρασίας πριν την έναρξη του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας για τον σκοπό αυτό νόμιμο πληρεξούσιο.

8. Κάθε προσφορά δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι (6) μηνών από την προηγούμενη, είναι δεσμευτική για τον πλειοδότη, η δέσμευση αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.
9. Ο αναδειχθησόμενος πλειοδότης, υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, που θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και την σύμβαση που θα τον καθιστά υπεύθυνο για την εκπλήρωση των όρων αυτής.

10.  Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται μέσα σε 10 μέρες από την κοινοποίηση της διοικούσας αρχής περί κατά κυρώσεως του αποτελέσματος, να προσέλθει με τον εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, διαφορετικά η κατατεθείσα εγγύηση εκπίπτει υπέρ του δήμου και ενεργείται αναπλειστηριασμός σε βάρος του.

11.Τα πρακτικά της δημοπρασίας υπόκεινται στην έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής και της Περιφέρειας, χωρίς να αποκτά ο ενοικιαστής αξιώσεις από ενδεχόμενη καθυστέρηση.

12.  Ο τελευταίος πλειοδότης κανένα δικαίωμα δεν αποκτά για αποζημίωση λόγω της μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας, από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα.

13. Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί τα όρια του αγροτεμαχίου σε καλή κατάσταση, προστατεύοντας το από κάθε καταπάτηση.

14.  Ο δήμος δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτού για την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται το αγροτεμάχιο, ούτε για οποιαδήποτε άλλη εργασία επί του κτήματος.

15. Εάν εκτάκτως ο δήμος χρειαστεί το παραπάνω αγροτεμάχιο προς δική του χρήση, έχει δικαίωμα ο δήμος να ακυρώσει το συμφωνητικό χωρίς ο μισθωτής να έχει δικαίωμα αποζημίωσης από το δήμο, ούτε για τους καρπούς της γεωργικής εκμετάλλευσης, λόγω διακοπής του συμβολαίου πριν την λήξη.

16.  Απαγορεύεται απολύτως από τον μισθωτή σιωπηρά αναμίσθωση ή και εκμίσθωση σε τρίτους.

17.  Ο μισθωτής υποχρεούται άμα την λήξη της μισθώσεως να παραδώσει το αγροτεμάχιο απαλλαγμένο από τις ρίζες των δένδρων σε άλλη περίπτωση θα του επιβληθεί πρόστιμο 400€.

18.  Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί στο δημοτικό κατάστημα της έδρας του δήμου καθώς και στα καταστήματα των δημοτικών Ενοτήτων του δήμου καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Βισαλτίας.
 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία