BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Αμύθητα ποσά για αγορές αγροτικής γης από επενδυτές

Τα 40 δισ. δολάρια έχουν φτάσει αισίως οι τοποθετήσεις των επενδυτικών funds στην αγροτική γη, σύµφωνα µε την τελευταία έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Macquarie. Το ποσό αυτό αποτελεί µόνο ένα µικρό µέρος των δυνατοτήτων που προσφέρει η αγροτική γη για επενδύσεις, αφού η αξία του συγκεκριµένου τοµέα των επενδύσεων υπολογίζεται στις 8.400 δισ. συνολικά.

Προ των πυλών η φορολογία στα αγροτεμάχια μη αγροτών

1
0

«Αυτό που µπορεί να προκαλεί έκπληξη σε κάποιον είναι το γεγονός ότι το ενδιαφέρον για την γεωργική γη έχει µόλις λίγα χρόνια που έχει αρχίσει να µεταφράζεται σε ροή κεφαλαίων από τους επενδυτές», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Σε πρώτη φάση, η αξία της γης που µπορεί να αξιοποιηθεί από τους επενδυτές υπολογίζεται σύµφωνα µε την επενδυτική τράπεζα στα 1.000 δισ. Ξεχωριστή έρευνα από τον Ινστιτούτο του Όκλαντ αναφέρει πως οι επενδυτές έχουν τοποθετήσει περίπου 10-25 δισ. δολάρια στην αγροτική γη από το 2007-08 µέχρι σήµερα. Μάλιστα εκτιµά πως «µε τα τρέχοντα πολιτικοοικονοµικά δεδοµένα, το ποσό αυτό είναι πολύ πιθανό να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί τα επόµενα χρόνια».

Ιδιαίτερη σηµασία έχει και η τοποθέτηση των συγγραφέων της έκθεσης, πως οι µεταβιβάσεις της γης θα πρέπει να γίνονται µε διαφάνεια, καθώς µέσα από την κάλυψη των επενδύσεων µπορεί να προκύψουν απειλές για τις διάφορες χώρες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία