BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Αντικειμενικές αξίες και στα αγροτεμάχια

Νέες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων απειλεί να φέρει η επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε όλες τις εκτός σχεδίου εκτάσεις και σε ολόκληρη την επικράτεια που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Στη Μαγνησία και Βοιωτία νέα αγροτεμάχια προς μίσθωση

3
0

Τα κυβερνητικά σχέδια αποκάλυψε πρόσφατα ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και δίχως να διευκρινίσει εάν θα υπάρξει ειδική μεταχείριση για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Μάλιστα, δεν απέκλεισε σε μεταγενέστερο στάδιο να ακολουθήσουν αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών που σε αρκετές περιπτώσεις θα «μεταφραστούν» σε μεγάλες αυξήσεις.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να στείλει μέσα στο Φεβρουάριο προσκλητήριο σε εκατομμύρια φορολογούμενους προκειμένου να δηλώσουν ακίνητα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου, τα οποία μέχρι σήμερα εξαιρούνται από τις αντικειμενικές αξίες αλλά εντός του 2013 αφενός θα ενταχθούν στο σύστημα, αφετέρου θα επιβαρυνθούν με τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

Η υποχρέωση δήλωσης ή επικαιροποίησης των στοιχείων ιδιοκτησίας ακινήτων εκτός σχεδίου προβλέπεται σε διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή ενώ οι τελικές ρυθμίσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα αποδώσει έως και 3 δισ. ευρώ και θα αντικαταστήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2013 το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, θα ξεκαθαρίσουν επίσης τις επόμενες ημέρες.
 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία