BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

«Οκ» για τη μίσθωση δημόσιας γης στην Ξάνθη από το ΥπΑΑΤ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, μακροχρόνιας μίσθωσης δημόσιας γης, έκτασης 225.400 τ.μ στην περιοχή Ερασμίου, του νομού Ξάνθης. Η έκταση κατοχυρώθηκε σε εταιρεία που αναδείχθηκε, ύστερα από δημοπρασία για τη δημιουργία θερμοκηπίων, για την παραγωγή επιτραπέζιας ντομάτας, καθώς και άλλων θερμοκηπιακών προϊόντων, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας.

Επενδυτικό πυρετό φέρνει η αγροτική γη

0
0

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της εκπλήρωσης του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επενδυτική αξιοποίηση της σχολάζουσας δημόσιας γης που διαχειρίζεται το Υπουργείο, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο 4061 με τίτλο «Διαχείριση και προστασία ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις», ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, μακροχρόνιας μίσθωσης, έκτασης 225.400 τ.μ στην περιοχή Ερασμίου, του Νομού Ξάνθης.

Η έκταση κατοχυρώθηκε σε εταιρεία που αναδείχθηκε, ύστερα από δημοπρασία για τη δημιουργία θερμοκηπίων, για την παραγωγή επιτραπέζιας ντομάτας, καθώς και άλλων θερμοκηπιακών προϊόντων, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, καθώς η περιοχή προσφέρεται λόγω ύπαρξης γεωθερμικού πεδίου για παραγωγή με χαμηλό κόστος ενέργειας.
 
Η διάρκεια της παραχώρησης και σε αυτή την περίπτωση, όπως προβλέπεται από το Νόμο, ορίζεται στα 25 έτη και αρχίζει από την 1η Απριλίου 2013, με δυνατότητα παράτασης με ανώτατο όριο για επιπλέον 10 έτη. Το ετήσιο τίμημα από την παραχώρηση του ακινήτου, θα καταβάλλεται ως έσοδο υπέρ του Δημοσίου.

Το εν λόγω έργο αποτελεί επένδυση σημαντικής αξίας, τόσο για τη Ξάνθη, όσο και για την ευρύτερη περιοχή, αφού όπως εκτιμάται μετά την ολοκλήρωσή της στα 100 στρέμματα θερμοκηπιακής κάλυψης η επένδυση θα είναι στο ύψος των 15 εκατομμυρίων ευρώ και θα προσφέρει 25 μόνιμες θέσεις εργασίας και περίπου 40 εποχιακές».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία