BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Αίτημα για διετή προθεσμία στις προσωρινές εκμισθώσεις αγροτεμαχίων

Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση διετούς προθεσμίας του Ν.4099/2012, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος να χαθούν σημαντικές επιδοτήσεις προς τους αγρότες καθώς και μεγάλο ποσοστό εκτάσεων από προσωρινές εκμισθώσεις αγροτεμαχίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , ζητά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η επιστροφή της φεουδαρχίας

0
0

Το πρόβλημα εξετάστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης της 29 Μαίου, της Εκτελεστικής Απόστολος Τζιτζικώστας, όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες της ΠΚΜ, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κλήμης Γούναρης και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεανώ Τσοπνίδου.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από την περιφέρεια οι υπηρεσίες της έχουν προβεί επανειλημμένα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να δοθεί διετής παράταση ισχύος του Ν. 4099/2012, ο οποίος ορίζει τη διαδικασία διάθεσης των προσωρινών εκμισθώσεων ακινήτων του ΥΠΑΑΤ, διότι υπάρχουν τεχνικές αδυναμίες εφαρμογής του, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό, στην εν λόγω συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να ζητήσει εκ νέου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, από τον οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η νομοθετική ρύθμιση θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία