BACK TO
TOP
Τεχνικές Αναλύσεις

Τσιμπολογάει στα χρηματιστήρια η τιμή του βάμβακος

Η βασική κινητήρια δύναµη των τιµών βάµβακος στις διεθνείς αγορές παραµένει η Κίνα, σύµφωνα µε τη ∆ιεθνή Συµβουλευτική Επιτροπή Βάµβακος (ICAC). Στο µεταξύ, το εθνικό απόθεµα βαµβακιού της Κίνας εκτιµάται σε περίπου 9 εκατοµµύρια τόνους ως το τέλος του Ιουνίου, το οποίο σύµφωνα µε τις µέχρι τώρα προβλέψεις µπορεί να µειωθεί µέχρι τα τέλη Ιουλίου στα 8 εκατοµµύρια τόνους.

Στα 44,5 λεπτά το κιλό παραλαμβάνει το σύσπορο βαμβάκι η ΕΑΣ Τρικάλων

9
0
Όπως µάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρει η ICAC, «µετά την πρόσφατη αναγνώριση της στρέβλωσης της αγοράς που δηµιουργήθηκε από τα εθνικά προγράµµατα αποθεματοποίησης βάµβακος, οι Κινέζοι πολιτικοί ήδη σχεδιάζουν να εφαρμόσουν το σύστημα των άµεσων επιδοτήσεων στην επαρχεία του Xinjiang. Ήδη σε επαρχειακό επίπεδο, σε µια προσπάθεια να σταµατήσει η ταχεία µείωση της σποράς βαµβακιού στην επαρχεία της Hebei, καταβλήθηκαν στους αγρότες άµεσες επιχορηγήσεις, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους»
 
Επιπλέον η ∆ιεθνής Συµβουλευτική Επιτροπή Βάµβακος αναφέρει ότι από την περίοδο 2010/11 η παγκόσµια παραγωγή βαµβακιού έχει υπερβεί την παγκόσµια κατανάλωση. Για την περίοδο 2012/13 τα παγκόσµια αποθέµατα αναµένεται να µοιραστούν ισόποσα µεταξύ της Κίνας και του υπόλοιπου κόσµου. Η Κίνα αναµένεται να κρατήσει κοντά στο 60% των παγκόσµιων αποθεµάτων έως το τέλος του 2013/14.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία