BACK TO
TOP
Τεχνικές Αναλύσεις

Χαμηλά 5ετιας στα παγκόσμια αποθέματα σιτηρών

Ανοδικές τάσεις αναμένονται στην παγκόσμια αγορά των δημητριακών και ιδιαίτερα στο σιτάρι, μετά την πρόσφατη δημοσίευση της έκθεσης προσφοράς-ζήτησης του Υπ. Γεωργίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία, τα παγκόσμια αποθέματα σιταριού θα υποχωρήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών.

Χαμηλά  5ετιας στα παγκόσμια αποθέματα σιτηρών

15
0

Η εκτίμηση αυτή προκάλεσε αίσθηση στη διεθνή αγορά, καθώς στηρίζεται σε εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για αύξηση των κινεζικών εισαγωγών στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 ετών, αλλάζοντας έτσι το σκηνικό της παγκόσμιας αγοράς.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα παγκόσμια αποθέματα σιταριού θα είναι κατά 9 εκατ. τόνους μικρότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, υποχωρώντας στους 172,4 εκατ. τόνους στο τέλος της περιόδου 2013-14. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι αναλυτές έκαναν λόγο για μικρή μείωση των αποθεμάτων, η οποία ωστόσο δεν ξεπερνούσε το 1 εκατ. τόνους. Έτσι ο δείκτης επάρκειας των αποθεμάτων αναμένεται να μειωθεί στο 24,7% το χαμηλότερο επίπεδο από την περίοδο 2007/08, τη χρονιά που τα χαμηλά αποθέματα οδήγησαν τις τιμές των δημητριακών σε επίπεδα ρεκόρ στη διεθνή αγορά.

Η τιμή το σκληρού σίτου στην  ιταλική αγορά διαμορφώνεται στα 280-284 ευρώ ο τόνος, ενώ για το μαλακό στα 206-211 ευρώ ο τόνος. Στο καλαμπόκι η τιμή του διαμορφώνεται στα 222-226 ευρώ ο τόνος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία