BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Λιγότερη η εξισωτική που μπαίνει στους λογαριασμούς Πέμπτη απόγευμα

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα αρχίσουν να πιστώνονται από το απόγευμα της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, τα ποσά της εξόφλησης της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2012, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Στερούν κονδύλια οι βοσκότοποι από το τσεκ των κτηνοτρόφων

2
1

Ερωτήματα, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι έπρεπε να δοθούν άλλα 80 εκατ. ευρώ, για να συμπληρωθεί το σύνολο των 160 εκατ. ευρώ, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Τσαυτάρης εξήγησε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι τα ποσά θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τις 11 Οκτωβρίου το πρωί και ότι όσοι δικαιούνται εξισωτική, θα μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να δουν με ακρίβεια το ποσό που θα πάρει ο καθένας. Δεν εξήγησε όμως γιατί χάνονται συνολικά 50 εκατ. ευρώ και τώρα όλοι περιμένουν απαντήσεις, καθώς η αιτία είναι, όπως όλα δείχνουν, η μείωση των επιλέξιμων βοσκότοπων κατά 40-50% ανάλογα με την περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 12 Ιουλίου 2013 δόθηκε η προκαταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2012, με 62.038 δικαιούχους και ποσό 81.331.919,15 ευρώ. Συνεπώς το σύνολο των χρημάτων που δόθηκαν μόλις ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ.


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

12-10-2013 17:00Αγρότης

Είναι κοροϊδία.. Και το υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ! Καταθέτω πέρσι το καλοκαίρι Ε1 και εκκαθαριστικό μόλις τα πήρα στα χέρια μου και δεν πληρώνομαι το καλοκαίρι γιατί, λέει, έλειπαν! Σημειωτέον, είχα μιλήσει με υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ 10 μέρες πριν την πληρωμή και μου απάντησε ότι ο φάκελος μου είναι εντάξει. Θέατρο του παραλόγου. Μιλάω με την ΕΑΣ "όχι εμείς τα στείλαμε!" οκ, να το δεχτώ! Πηγαίνω ξανά τα δικαιολογητικα στον οπεκεπε κεντρικης μακεδονίας και ζητάω αριθμο πρωτοκολλου. Μιλάω μετά από 1 μήνα με υπάλληλο πάλι και με διαβεβαιώνει ότι ολα είναι εντάξει παλι. Δεν πληρώθηκα! Αν πάω να τους βάλω μπουρλότο τώρα εγώ θα φταίω;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία