BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Πάει για τέλος Νοεμβρίου το υπόλοιπο της εξισωτικής

Περίπου μία εβδομάδα, δηλαδή κατά το τέλος Νοεμβρίου, χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η πληρωμή του υπόλοιπου της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 20 εκατ. ευρώ, σε όσους έμειναν εκτός της εξόφλησης στα τέλη Οκτωβρίου. Επιπλέον έχουν δεσμευτεί άλλα 8,4 εκατ. ευρώ για τις εκκρεμμότητες των προηγούμενων ετών (2008-2011) και σταδιακά θα ξεκινήσουν να πληρώνονται και αυτές οι εξισωτικές σε όσους δικαιούχους έχουν διορθώσει τα λάθη στις δηλώσεις τους, από τον Δεκέμβριο.

Πάει για τέλος Νοεμβρίου το υπόλοιπο της εξισωτικής

0
0

Το χρονοδιάγραμμα αυτό προκύπτει από δηλώσεις αρμόδιων στελεχών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορά την καταβολή των αντίστοιχων ποσών στους περίπου 14.000 δικαιούχους, που είχαν κριθεί αρχικά ως επιλαχόντες. Οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται στο τέλος τους, μετά και την υπογραφή της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητες πιστώσεις.

Αναλυτικότερα, τα συνολικά 28,4 εκατ. ευρώ, που προστέθηκαν στα κονδύλια της Εξισωτικής Αποζημίωσης για φέτος, θα κατανεμηθούν σε δύο μέρη, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

α) 8,4 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την πληρωμή ανειλημμένων υποχρεώσεων από τα έτη 2008-2011

β) 20 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την πληρωμή όσων έμειναν εκτός της εξόφλησης για τη φετινή αποζημίωση («επιλαχόντες»).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία