BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Την επόμενη εβδομάδα η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις στον περονόσπορο του 2011

Μετά και την υπογραφή της προέγκρισης της χρηματοδότησης και ανακατανομής του προϋπολογισμού για τις αποζημιώσεις που αφορούν τον περονόσπορο στα αμπέλια για το έτος 2011 από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και η υπογραφή και έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Μπήκαν οι υπογραφές για τα Leader Αλιείας Εύβοιας-Χίου

0
0

Η σχετική ΚΥΑ, μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, θα περιγράφει τις διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων και στην συνέχεια ο ΕΛΓΑ θα λάβει τη σχετική εντολή για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εξόφληση των αμπελουργών.

Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων από τους αγρότες – αμπελοκαλλιεργητές προς τον ΕΛΓΑ. Θα ακολουθήσει έλεγχος των δικαιολογητικών από τον ΕΛΓΑ και θα εξεταστούν τυχόν ενστάσεις που θα υποβληθούν. Αυτή η διαδικασία προβλέπεται από την Κοινότητα να διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα.

Όπως δήλωσε ο Ηρακλειώτης Βουλευτής: «Αφού καταφέραμε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο που ταλαιπώρησε τρεισήμισι ολόκληρα χρόνια τους αμπελοκαλλιεργητές της Κρήτης και όχι μόνο, οι εξελίξεις προχωρούν κανονικά και ταχύτατα. Σημαντικότατο ρόλο έπαιξε και η αποχώρηση του απελθόντα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Παρακολουθούμε στενά το θέμα και σε συνεργασία με την ΟΑΣΝΗ και την Ομάδα Αμπελουργών Κρήτης, και τις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.»

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία