BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Προτεραιότητα στις δηλώσεις ΟΣΔΕ των χαλαζόπληκτων ζητά ο ΕΛΓΑ

Την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις παραγωγών (κατά κύριο λόγο ροδακινοπαραγωγών), επιχειρεί ο ΕΛΓΑ, ζητώντας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να επεξεργαστεί κατά προτεραιότητα και να στείλει ξεχωριστό φάκελο με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών από τις περιοχές αυτές.

Προτεραιότητα στις δηλώσεις ΟΣΔΕ των χαλαζόπληκτων ζητά ο ΕΛΓΑ

0
1
Με έγγραφο του προέδρου του ΕΛΓΑ, Βασίλειου Έξαρχου προς τον Οργανισμό, σημειώνεται πως βασική προϋπόθεση εκτίμησης και πληρωμής είναι η παράδοση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ του αρχείου των δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2014, και ως εκ τούτου η αποστολή κατά προτεραιότητα χωριστού αρχείου θα διευκολύνει τις διαδικασίες.

 

Αναλυτικά το έγγραφο του προέδρου του ΕΛΓΑ έχει ως εξής:

«Ορισμένες περιοχές της χώρας για δεύτερη κατά σειρά χρονιά επλήγησαν από σφοδρές  χαλαζοπτώσεις (σχετικά στοιχεία είναι στη διάθεσή σας ύστερα από τη συνεργασία των υπηρεσιών των δύο Οργανισμών). Οι πληγέντες αγρότες αυτών των περιοχών αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Οι υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. υπό αντίξοες συνθήκες κατέβαλαν και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούν στην αποστολή τους και να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις εκτιμήσεις με στόχο την ταχύτερη δυνατόν πληρωμή των αποζημιώσεων.

Βασική προϋπόθεση για την πληρωμή των αποζημιώσεων είναι η παράδοση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον ΕΛ.Γ.Α. του αρχείου των δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2014.

Προκειμένου να επισπευστεί η πληρωμή των αποζημιώσεων στις περιοχές που επλήγησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά προτείνουμε να δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, επεξεργασίας των δηλώσεων ΟΣΔΕ σε αυτές τις περιοχές.

Η αποστολή κατά προτεραιότητα χωριστού αρχείου γι’ αυτές τις περιοχές το συντομότερο δυνατό θα διευκολύνει και την επιτάχυνση της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών αλλά και πληρωμής των αποζημιώσεων όπως προανέφερα.

Με δεδομένη τη συνεχή συνεργασία μας και την κοινή μας βούληση για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες».

Γιώργος Κοντονής-Γιάννης Τσατσάκης

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

31-07-2014 14:56γιωργος

ΦΕΞΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΣΤΡΗΣΑ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία