BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Στάχτη στα μάτια τα 30 εκατ. της ΕΕ για ροδάκινα και νεκταρίνια

Στους 60.0000 τόνους αδιάθετα ροδάκινα είτε ως ηρτημένη παραγωγή είτε ως αποθηκευμένη σε ψυγεία ανεβάζουν τη ζημιά τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι περιφέρειες σε εννιά νομούς της χώρας (Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Θεσσαλονίκης και Ξάνθης).

Στάχτη στα μάτια τα 30 εκατ. της ΕΕ για ροδάκινα και νεκταρίνια

0
1

Μάλιστα, άλλες εκτιμήσεις παραγωγών και φορέων του κλάδου μιλούν για αδιάθετες ποσότητες 90.000 τόνους που κοστολογείται στα 60 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία που εστάλησαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να περιληφθούν στο φάκελο για τις ζημιές στην Ελλάδα από το ρωσικό εμπάργκο, προσδιορίζουν την ζημιά στα 40 εκατ. ευρώ,  ξεπερνώντας τα 30 εκατ. ευρώ που δίνει η Κομισιόν για τα συγκεκριμένα είδη σε όλη την ΕΕ (με κύριους αποδέκτες Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα).

Κύκλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών για υψηλές αποζημιώσεις καθώς όπως γράφουν τα «Τα Νέα» με βάσει τα διαθέσιμα κονδύλια από την ΕΕ τα ποσά για εν λόγω είδη δεν πρόκειται να ξεπεράσουν για τη χώρα μας τα 10-15 εκατ. ευρώ.

Η αξιολόγηση των στοιχείων που συγκέντρωσαν οι περιφέρειες για τις ζημιές στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια θα βρεθεί στο επίκεντρο νέας σύσκεψης την Τρίτη 19 Αυγούστου στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον υφυπουργό Δημήτρη Κούρκουλα.

Υπενθυμίζεται ότι  την Δευτέρα, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμεύσει 125 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αντιμετώπισης Κρίσεων της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (το οποίο έχει προϋπολογισμό 420 εκατ. ευρώ) για την στήριξη 12 προϊόντων που πλήττονται από το εμπάργκο της Ρωσίας (ντομάτες, καρότα, λάχανα, πιπεριές, κουνουπίδια, αγγούρια, μανιτάρια, μήλα, αχλάδια, φρούτα του δάσους (βατόμουρα κλπ), επιτραπέζια σταφύλια και τα ακτινίδια.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

25-08-2014 00:22grigoris

na ta faei o xodros twra

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία