BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Δεν χάνουν την εξισωτική του 2014 όσοι δεν μετακινήθηκαν λόγω καταρροϊκού

Κατ’ εξαίρεση χωρίς την προϋπόθεση της μετακίνησης των ζώων τους θα εξετάζονται οι αιτήσεις για τη χορήγηση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους που δεν κατάφεραν να καλύψουν την πεντάμηνη παραμονή του ζωικού τους κεφαλαίου στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές λόγω του καταρροϊκού πυρετού , που χτύπησε σχεδόν το σύνολο της χώρας το έτος 2014.

Δεν χάνουν την εξισωτική του 2014 όσοι δεν μετακινήθηκαν λόγω καταρροϊκού

1
0

Αυτό προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μόσχος Κορασίδης, σχετικά με την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους.  

Η εν λόγω εγκύκλιος διαβιβάζεται στις αρμόδιες Διευθύνσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία πληρωμής της εξισωτικής στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους.

Πιο αναλυτικά, η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια του αριθμ. 123338/28.8.2014 εγγράφου του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αφορά το Πρόγραμμα της Εξισωτικής Αποζημίωσης και επειδή διαπιστώνεται ότι η πλειονότητα των μετακινούμενων κτηνοτρόφων δεν μπόρεσαν να μετακινήσουν ή και να καλύψουν την πεντάμηνη παραμονή του ζωικού τους κεφαλαίου στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές λόγω του καταρροϊκού πυρετού , από τον οποίο προσβλήθηκε σχεδόν το σύνολο της χώρας, για το έτος 2014 οι αιτήσεις τους θα εξετάζονται χωρίς να ελέγχεται αν τηρήθηκε ή όχι η προϋπόθεση αυτή.

Για να μην υπάρξει καταστρατήγηση των όρων χορήγησης της ενίσχυσης, η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ παρακαλείται να ενημερώσει με εγκύκλιο τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις περιοχές (Περιφέρειες) που προσβλήθηκαν από την ασθένεια ή τέθηκαν περιορισμοί στη μετακίνηση του ζωικού κεφαλαίου, ούτως ώστε να μην απαιτείται η υποβολή αιτήματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ για ένταξη των δικαιούχων στο καθεστώς ανωτέρας βίας.

Μετά από τα παραπάνω, οι υπηρεσίες προς τις οποίες απευθύνεται το παρόν, παρακαλούνται να προχωρήσουν και να ολοκληρώσουν άμεσα όλες τις διαδικασίες, για να συνεχισθεί η εξέταση των φακέλων των δικαιούχων. Επίσης ο ΟΠΕΚΕΠΕ να ενημερώσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες μέσω των Περιφερειών για την εφαρμογή της παρούσης διάταξης.

Η παρούσα διάταξη ισχύει μόνον για το έτος εφαρμογής 2014».

Βρείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο: Διευκρινήσεις για την εξισωτική και τον καταρροϊκό.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία