BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Θα εκταμιευτούν τα λεφτά για τον περονόσπορο του 2011

Διαβεβαιώσεις Κορασίδη και Έξαρχου ότι δεν θα χαθούν τα 11 εκατ. ευρώ για τον περονόσπορο του 2011.

Θα εκταμιευτούν τα λεφτά για τον περονόσπορο του 2011

2
0

Γεμάτοι διαβεβαιώσεις ότι θα δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για ζημιές στα σταφύλια από αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και πως δεν θα χαθούν τα 11 εκατ. ευρώ που χρειάζεται να εκταμιευθούν φέτος για τις καταστροφές από τον περονόσπορο του 2011, επέστρεψαν από την Αθήνα οι επικεφαλής της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης.

Οι παραγωγοί της Κρήτης συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχο Κορασίδη και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο, με τους οποίους συζήτησαν αναλυτικά το θέμα, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

Όπως είπε  ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Μύρων Χιλετζάκης, πήραν διαβεβαιώσεις από τον ΕΛΓΑ ότι τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν στα χωριά οι καταστάσεις με τις αποζημιώσεις των αμπελουργών που έχασαν φέτος τη σοδειά τους από βροχές, ανεμοθύελλα και καύσωνα. Μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τους αρμόδιους, θα καταβληθούν στους παραγωγούς τα χρήματα.

 

«Δεν θα χαθούν τα 11 εκατ. ευρώ!»

Στις συναντήσεις μετείχαν ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Πρίαμος Ιερωνυμάκης, ο αντιπρόεδρος Μύρων Χιλετζάκης, ο ειδικός γραμματέας Λάμπρος Περβολαράκης καθώς και ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγους Προφήτη Ηλία Μανώλης Τσατσαράκης.

Όλοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι αν δεν επιταχυνθούν οι ρυθμοί για την προώθηση των διαδικασιών σχετικά με την αποζημίωση των αμπελουργών από τον ΕΛΓΑ, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μέρος ή το σύνολο του ποσού των 11 εκατ. ευρώ που έχει εγγραφεί στο φετινό προϋπολογισμό.

Η περιφερειακή διεύθυνση του ΕΛΓΑ είχε ζητήσει 22 επιπλέον υπαλλήλους για να βγάλουν σε πέρας τον τεράστιο όγκο εργασίας, εγκρίθηκαν 12 και εργάζονται προς το παρόν μόλις 2! Αλλά με αυτό το προσωπικό είναι αδύνατον να βγει σε πέρας η δουλειά, καθώς συν τοις άλλοις, οι δηλώσεις συγκομιδής καθενός παραγωγού δεν είναι σε ηλεκτρονική μορφή! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ έρχονται… αντιμέτωποι με απίστευτα μεγάλο όγκο χειρόγραφων δηλώσεων, που είναι αδύνατον εάν δεν βοηθηθούν να βρουν άκρη και να τα βγάλουν πέρα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι αγρότες μάλιστα πρότειναν να «επιστρατεύσουν» για το σκοπό αυτό ακόμα και συνεταιριστικούς υπαλλήλους, ώστε να βοηθούν τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ! Είπαν μάλιστα ότι οι τοπικοί υπάλληλοι του ΕΛΓΑ εργάζονται εξαντλητικά για να βγάλουν σε πέρας την εργασία τους, αλλά και πάλι το προσωπικό αυτό δεν επαρκεί.

Απαντώντας ο κ. Έξαρχος και ο κ. Κορασίδης, έδωσαν σαφείς διαβεβαιώσεις ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν ώστε να τοποθετηθούν άμεσα υπάλληλοι στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ στην Κρήτη. Όπως είπαν, πολλοί είναι οι Κρητικοί που ενδιαφέρθηκαν για τις συγκεκριμένες θέσεις, πράγμα που διευκολύνει την κατάσταση για να τοποθετηθούν το συντομότερο δυνατόν. Οι ίδιοι διαβεβαίωσαν τους αγρότες, ότι δεν πρόκειται να χαθεί μέρος του ποσού των 11 εκατ. ευρώ για την αποζημίωση των αμπελουργών που επλήγησαν από τον περονόσπορο και οι εκταμιεύσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο τρέχον έτος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία