BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Συμπληρωματικό πακέτο 4,5 εκατ. για καταρροϊκό, από Μάρτη τα εμβόλια

Συνολικά 4,5 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του συμπληρωματικού προγράμματος αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων, που επλήγησαν κυρίως από τον καταρροϊκό πυρετό, ώστε να καλύψουν την επιβολή των κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης, ενώ μέχρι σήμερα έχει ήδη κατανεμηθεί το ποσό των 11.499.978 ευρώ για την αποζημίωση των ζωονόσων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο.

Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού από τον Έβρο ως την Πελοπόννησο

0
0
Να σημειωθεί ότι η νέα αυτή κατανομή έρχεται να καλύψει τους κτηνοτρόφους των οποίων το ζωικό κεφάλαιο έχει πληγεί από ζωονόσο, δεδομένου ότι «οι απώλειες των αιγοπροβάτων από καταρροϊκό δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ», σύμφωνα με τον αναπληρωτή. Πιο συγκεκριμένα η απόφαση που αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Καρασμάνη, έχει ωςεξής:

«Εγκρίνεται συμπληρωματικό πρόγραμμα οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων ύψους 4.500.000 ευρώ, που προκύπτουν από επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας (διερεύνηση, πρόληψη, επιτήρηση, έλεγχος, εκρίζωση, έκτακτες επεμβάσεις) στο πλαίσιο εφαρμογής των ισχυουσών ειδικών κτηνιατρικών διατάξεων, με κοινοτική συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Εγγυήσεων (άρθρο 2 παράγραφος 2α του Καν. (ΕΚ) αριθ. 1290/2005 του Συμβουλίου (ΕΕL209 της 11-08-2005, σελ. 1)

Άρθρο
Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθ. 432/20486/14-02-2014 ΚΥΑ «Έγκριση προγράμματος Οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2014» (Β` 345), όπως τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ «Έγκριση προγράμματος Οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου 2014»(Β` 2738)
Άρθρο
1. Η παρούσα ισχύει έως 31 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν κονδύλιαΤο γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για την προμήθεια εμβολίων για τον καταρροϊκό παραδέχεται ο αναπληρωτής υπουργός Π. Κουκουλόπουλος, μεταθέτοντας όποια σχετική πρωτοβουλία για εμβολιασμό από το Μάρτιο του 2015. Όπως αναφέρει σε απάντηση του προς τον βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο, «στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2014 δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για τη συγχρηματοδότηση κατά 75% από πλευράς τους, ούτε η αναγκαία ποσότητα εμβολίων για όλες τις Βαλκανικές χώρες που ενδημεί η νόσος».
Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο, μάλιστα, «ήδη αναπτύχθηκε σε σημαντικό βαθμό ανοσία στον καταρροϊκό στα αιγοπρόβατα που είχαν προσβληθεί», βάση δειγματοληπτικών ελέγχων.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία