BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Επανεξέταση φακέλων για ζημιές από πυρκαγιές

Η ενίσχυση θα δοθεί ανεξάρτητα αν ο ένας από τους δύο συζύγους δεν πληροί τις προδιαγραφές.

Πώς να υπολογίστε την εισφορά στον ΕΛΓΑ οnline

0
0

Δεκτή έκανε την εισήγηση των υπηρεσιών του Οργανισμού το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, για την επανεξέταση των φακέλων των παραγωγών που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης στις αναγγελίες ζημιάς από την πυρκαγιά στις 20-07-11 στις Τ.Κ. Παλαιοκάστρου και Συκέας και κρίθηκαν μη δικαιούχοι ενίσχυσης, διότι τις προϋποθέσεις ενίσχυσης είχε ο/η σύζυγός τους.

Συγκεκριμένα,  σε περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι είναι γεωργοί κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 5 του άρθρου 1 της Κ.Υ.Α. του προγράμματος, αλλά ο ένας εκ των δύο πληροί τις προϋποθέσεις ενίσχυσης όσον αφορά το γεωργικό εισόδημα και την κατοχή της εκμετάλλευσης, τότε να καταβληθεί η ενίσχυση, ανεξαρτήτως του πραγματικού γεγονότος, δηλαδή, ποιος υπέβαλε την αίτηση χορήγησης ενίσχυσης.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την κατ΄αναλογία εφαρμογή της παρούσας απόφασης στα προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, «Πυρκαγιές 2011» και «Ετήσιο2011» , για τα οποία ίσχυσε για πρώτη φορά ως αποδεικτικό κατοχής η Δήλωση Καλλιέργειας /Εκτροφής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία