BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Τα προβλήματα των αγροτών της Χίου άκουσε ο Κουρεμπές

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγή της Χίου είχε την ευκαιρία να ακούσει ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, κατά τη διήμερη επίσκεψη του στο νησί. Από πλευράς του ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, παραγωγούς και θεσμικούς, για το θεσμό των γεωργικών ασφαλίσεων, όσον αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Τα προβλήματα των αγροτών της Χίου άκουσε ο Κουρεμπές

1
0

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμούς, την πόλη της Χίου επισκέφτηκε ο νέος πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Νοεμβρίου, συνοδευόμενος από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ασφάλισης και Ενισχύσεων Καλομοίρα Σουλίου, την προϊσταμένη του τμήματος Εκτιμήσεων και Αποζημιώσεων Φυτικού Τομέα Μαρία Γραμματίκα, την προϊσταμένη του τμήματος Μελετών και Εκπαίδευσης Χρυσή Καπιτσιμάδη και τον προϊστάμενο του τμήματος Εκτιμήσεων του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Αθήνας Νικόλαο Κλεάνθη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης γεωτεχνικών, ανταποκριτών ΕΛΓΑ και παραγωγών, που διοργάνωσε ο Οργανισμός, ο πρόεδρος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί με λεπτομέρεια  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στη Χίο.

Η ενημερωτική αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει ο ΕΛΓΑ ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, για την ενημέρωση των παραγωγών της χώρας και όλων όσων εμπλέκονται στο θεσμό των γεωργικών ασφαλίσεων, σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Κατά τις ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκε, αφενός ενημέρωση των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ σχετικά με το ρόλο και τη συμβολή τους στο έργο του Οργανισμού και αφετέρου πληροφόρηση των γεωτεχνικών και των παραγωγών σχετικά με θέματα που άπτονται όλου του φάσματος της ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής από διαφόρους κινδύνους.

Η παραπάνω δράση κρίθηκε ιδιαιτέρως επιτυχής και ουσιαστική από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά σχετικά με όλο το φάσμα των γεωργικών ασφαλίσεων και να εκφράσουν τις απορίες τους και τις παρατηρήσεις τους, όσον αφορά τη διαδικασία της ασφάλισης.

Παράλληλα,  ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΕΛΓΑ, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους των παραγωγών του νησιού, πραγματοποίησαν περιοδεία στα μαστιχοχώρια Νένητα, Αρμόλια, Πυργί και Ελάτα, όπου  συναντήθηκαν με τους μαστιχοπαραγωγούς και ενημερώθηκαν για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Επίσης, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής Μαστίχας Χίου ΕΛΜΑ, όπου παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και τα στελέχη της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία