BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Εργαζόμενοι ΕΛΓΑ κατά υπουργείου για τη μη επίλυση του θέματος με τους εκτιμητές

Ενάντια στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στρέφεται το ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ, με αφορμή την μη επίλυση του γνωστού θέματος με τις μετακινήσεις και τα οδοιπορικά.

Εργαζόμενοι ΕΛΓΑ κατά υπουργείου για τη μη επίλυση του θέματος με τους εκτιμητές

0
0


"Ξανά τα ίδια, υποσχέσεις επί υποσχέσεων για επίλυση του θέματος από εβδομάδα σε εβδομάδα με τροπολογία και πάλι τίποτα. Στο διάστημα δε αυτό κατατέθηκαν σωρεία τροπολογιών, από πλευράς κυβέρνησης για άλλα θέματα, πλην του ΕΛΓΑ", σημειώνει ο σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

0 Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΑ, από την ίδρυσή ίου ως και σήμερα, έχει ως σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του ΕΛΓΑ, διασφαλίζοντας παράλληλα την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού,

Το διεκδικητικό πλαίσιο του Σωματείου καθορίζεται από τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των μελών του και καλείται το Δ,Σ. του Συλλόγου να τις υλοποιήσει. Στα μέλη μας απολογούμαστε και σε κανέναν άλλον.

Επιθυμία και προσπάθεια του Δ.Σ του Π.Σ.Ε ΕΛΓΑ είναι να μη μπαίνει σε κούφιες αντιπαραθέσεις με τις εκάστοτε διοικήσεις του οργανισμού που έρχονται και παρέρχονται, ανάλογα με το ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία αλλά στα πλαίσια των θερμικών τους ρόλων να υπάρχει συνεργασία τέτοια, που θα προάγει και θα θωρακίζει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του οργανισμού και φυσικά θα προασπίζεται τα συμφέροντα καί των εργαζομένων.

Όμως μετά τις δύο τελευταίες ανακοινώσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ προς τους εργαζομένους, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε χωρίς πρόθεση αντιπαράθεσης..

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα εξαίρεσης του ΕΛΓΑ από τον Ν. 4336/2015 υπάρχει από τη ψήφιση του 3ου μνημονίου και το Σωματείο . έγκαιρα το έκανε γνωστό και στην προηγούμενη Διοίκηση του οργανισμού. Παρά τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των Διοικήσεων του ΕΛΓΑ και του ΥΠ.Α.Α/Γ, αυτό παραμένει άλυτο ως σήμερα για λόγους που μόνο οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουμε*

Η διαβεβαίωση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ, τον Δεκέμβρη του 2015, για άμεση επίλυση του προβλήματοςέως το τέλος του 2015, αποδείχθηκε φρούδα ελπίδα. Στη συνέχεια είχαμε μία παρελκυστική τακτική για επίλυση του θέματος με κατάθεση δήθεν τροπολογίας σε διάφορους νόμους που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Φτάσαμε δε στο σημείο, να κατατεθεί μέχρι και άρθρο σε νομοσχέδιο του ΥΠΑΑ.Τ, να εγκρίθεί από όλες ης επιτροπές της Βουλής, με έγκριση και από το Γενικό λογιστήριο του κράτους και μέσα σε μία νύχτα, αυτό διαγράφηκε.

Στη συνέχεια ξανά τα ίδια, υποσχέσεις επί υποσχέσεων για επίλυση του θέματός από εβδομάδα σε εβδομάδα με τροπολογία και πάλι τίποτα. Στο διάστημα δε αυτό κατατέθηκαν σωρεία τροπολογιών, από πλευράς κυβέρνησης για άλλα θέματα, πλην του ΕΛΓΑ.

Γιατί ξεχνιέται η υπεύθυνη στάση του Σωματείου και των εργαζομένων; Έως τον Απρίλη του 2016 διεκπεράίώνάν κανονικά το εκημητικό έργο χωρίς να είναι ξεκάθαρο το θεσμικό τχλαίσιο των μετακινήσεων, βασιζόμενοι μόνο στις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις της Διοίκησης,

Γιατί ξεχνιέται η υπεύθυνη στάση του Σωματείου και των εργαζομένων για την ανοχή που υπέδειξαν στη παρουσία των Προϊσταμένων στα χωριά, διότι όπως είπε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ είναι αναγκαία η παρουσία τους εκεί, καθότι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες "αλωνίζουν" την ύπαιθρο, εκμεταλλευόμενοι το κενό του νόμου.

Αν η αλήθεια θεωρείται γκεμπελικού τύπου φημολογία, τότε η ασυνέπεια πώς χαρακτηρίζεται.; 

Αν οι αγώνες των εργαζομένων που στοχεύουν στη προάσπιση και θωράκιση του οργανισμού θεωρούνται μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τότε η αναβλητικότητα που οδηγεί στην απαξίωση του οργανισμού, πώς χαρακτηρίζεται;

Το Δ.Σ του Π,Σ.Ε ΕΛΓΑ, λειτουργούσε και λειτουργεί πάντα με βάση τα πραγματικά δεδομένα κι όχι με φήμες. Ουδέποτε επιτρέψαμε να γίνουμε αποδέκτες ρουφιάνων και συκοφαντών. Ας μη ξεχνάμε ότι τη ρουφιανιά-συκοφαντία, πολλοί αγάπησαν, το ρουφιάνο ουδείς,

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, 

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΥΠΑΑ.Τ. και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ στην προσπάθεια τους να συγκαλύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο οργανισμός, καταφεύγουν σε ύβρεις και συκοφαντίες κατά του Σωματείου μας, αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους.

Αντιπαρερχόμαστε τους χαρακτηρισμούς. Oι πολιτικοί μας προϊστάμενοι (ΥΠ.Α.Α,Τ. - Διοίκηση ΕΛΓΑ) είναι εκτεθειμένοι ενώπιων των αγροτών και φέρουν ακέραια την ευθύνη για την μη λειτουργία του οργανισμού* Η ευθύνη βαραίνει συγκεκριμένα άτομα, τα υπόλοιπα είναι παιχνίδια εντυπώσεων.

Το Δ.Σ του Π.Σ.Ε ΕΛΓΑ δηλώνει ότι οι αγώνες γίνονται μόνο από τους εργαζόμενους. Οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσης και καπελώματος των κινητοποιήσεων μας θα μας βρουν δυναμικά απέναντι τους.

Το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε. ΕΛΓΑ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία