BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Ανησυχία Λαρισαίων για τις αποζημιώσεις που έφερε ο χιονιάς

Τις ανησυχίες τους για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες από τον παγετό των τελευταίων ημερών και τον προβληματισμό τους για το θέμα των αποζημιώσεών τους εξέφρασαν στον βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργο Κατσιαντώνη, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης Δημήτρης Λεωνιδάκης και αγρότες της περιοχής.

1
0

Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε σχετικά: «Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Συνεταιρισμού οι αγρότες ενημέρωσαν τον Γιώργο Κατσιαντώνη για τις δυσάρεστες εκπλήξεις που αντιμετώπισαν αρκετοί από τους συναδέλφους τους που έχασαν τις περσινές αποζημιώσεις επειδή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΛΓΑ λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγές τους από τον παγετό του 2015.

Δήλωσαν δε ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη φέτος και πως οι αγρότες που θα βρεθούν στην «αδύναμη» θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΛΓΑ αν «παγώσουν» οι καλλιέργειες τους θα είναι πολύ περισσότεροι.

Η συζήτηση του Γιώργου Κατσιαντώνη με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού και τους αγρότες της περιοχής κράτησε περισσότερες από δύο ώρες με κύρια θέματα τη μείωση του κόστους παραγωγής (ρεύμα, πετρέλαιο) αλλά και προτάσεις για τη χάραξη ξεκάθαρης στρατηγικής σε κάθε αγροτική περιοχή ώστε να καλλιεργούνται τα «κατάλληλα» και ωφέλιμα για την αγορά προϊόντα ανάλογα με το κλίμα, έτσι ώστε να υπάρχει κέρδος τόσο για τον παραγωγό όσο και για την οικονομία της χώρας».

Στο τραπέζι σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «έπεσε και το θέμα των Αγροτικών Συνεταιρισμών και τη σπουδαιότητα που έχει η εμφάνισή τους σε κάθε περιφέρεια που έχει την ευκαιρία να ακμάσει από τη γεωργία. Προτάθηκε ο «μηχανισμός» τους να αποτελείται από άτομα ειδικευμένα στη διαχείριση ενός οργανισμού που θα δώσουν ώθηση στους αγρότες να «προβάλλουν» την παραγωγή τους, αλλά και να δοθεί από την Πολιτεία μια «ελευθερία κινήσεων» στις επιχειρήσεις αυτές για να αναπτυχθούν σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον χωρίς σκληρούς φόρους.

Ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν από το κράτος όλες οι ενέργειες στήριξης στα ζητήματα των αγροτών και ότι ο ίδιος θα συμβάλει τα μέγιστα, μέσα από τη «φωνή» του στη Βουλή, ώστε να δοθούν στους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής κίνητρα για ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία