BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Αποζημίωση 170.000 ευρώ σε 60 ελαιοπαραγωγούς της Μόριας

Αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν τα παρακείμενα στο hot spot της Μόριας Λέσβου ελαιοκτήματα από την έλευση των προσφύγων ότι θα πάρουν 60 αγρότες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Μόριας Νίκο Τρακέλλη.

1
0

Το ποσό της αποζημίωσης που θα χορηγηθεί θα αγγίξει τις 170.000 ευρώ, τις οποίες ο Δήμος θα μεταβιβάσει στους πληγέντες.

Οι ζημιές των ελαιοκτημάτων αφορούν φθορές στις περιφράξεις των κτημάτων, καμένα δέντρα, καταστροφή εξοπλισμού, αλλά και απώλειες προβάτων και κοτόπουλων και έλαβαν χώρα με την έκρηξη της προσφυγικής κρίσης περίπου ενάμιση χρόνο πριν.

Τριμελής επιτροπή του Δήμου Λέσβου κατέγραψε λεπτομερώς τις απώλειες και το κόστος αποζημίωσης του καθενός από τους 60 πληγέντες και το υπουργείο κατέληξε ότι οι αποζημιώσεις θα εξασφαλιστούν μέσω της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης που δίνεται στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Ο Γ. Μουζάλας επισκέφθηκε το hot spot της Μόριας και συντόνισε τις εργασίες αναβάθμισης, που εντατικοποιήθηκαν μετά τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά με τους τρεις θανάτους μεταναστών, παρουσία και του αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας, Φιλίπ Λεκλέρ. «Ελπίζω αυτοί οι θάνατοι να μας κάνανε όλους σοφότερους», είπε και αναγνώρισε τις καθυστερήσεις, τις οποίες απέδωσε στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν οι χώροι για τη μεταφορά των ανθρώπων ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα, οι δήμαρχοι των τεσσάρων από τα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που φιλοξενούν δομές προσφύγων (Χίου, Σάμου, Λέρου, Κω – ο δήμαρχος Λέσβου απουσίαζε στο εξωτερικό), είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τη Μυτιλήνη, όπου θα αναπτύξει αναλυτικά τις θέσεις της ΝΔ για το προσφυγικό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία