BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Καταβολή δεδουλευμένων σε ανταποκριτές ΕΛΓΑ ζητούν 32 βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση σχετικά με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, η οποία έχει οδηγήσει σε αναστολή των ελέγχων από το Δεκέμβριο, κατέθεσαν 32 βουλευτές της ΝΔ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

3
0

Στο κείμενο επισημαίνεται ότι λόγω της κακοκαιρίας η ανάγκη για την έναρξη της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών είναι άμεση.

Πιο αναλυτικά οι βουλευτές τονίζουν πως:

«Οι έντονες καιρικές συνθήκες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, προξένησαν εκτεταμένα προβλήματα σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ελαιόδεντρων, σιτηρών και κηπευτικών. Σοβαρά θέματα αντιμετωπίζουν επίσης οι κτηνοτρόφοι (μείωση παραγωγής γάλακτος), οι αλιείς και οι μελισσοκόμοι.

Προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απευθύνονται προς τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Αυτοί με τη σειρά τους, διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων από το Δεκέμβριο του 2015 και άτυπα έχουν προχωρήσει σε λευκή απεργία.

Οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν αυξημένη φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές  και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις  στους προς τον ΕΛΓΑ τη στιγμή που αποζημίωσή τους από αυτόν καθυστερεί».  

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθεται το ακόλουθο ερώτημα: «Έχετε την πρόθεση να προχωρήσετε στην καταβολή των δεδουλευμένων των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ; Εάν ναι από πού θα προέλθουν οι πόροι και ποιο το χρονοδιάγραμμα των καταβολών;».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία