BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Βγάζει μικρότερη αποζημίωση για τα κουμ κουάτ ο ΕΛΓΑ

Στη συνάντηση της επόμενης Τρίτης, υπό εξέταση η επιδότηση του προϊόντος από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Βγάζει μικρότερη αποζημίωση για τα κουμ κουάτ ο ΕΛΓΑ

0
0

Σε διαφορετική βάση υπολογίζουν τις αποζημιώσεις οι καλλιεργητές κουμ κουάτ της Κέρκυρας και οι αρμόδιοι του ΕΛΓΑ, καθώς οι πρώτοι υποστηρίζουν ότι η παραγωγή ανέρχεται στους 4 τόνους το στρέμμα, ενώ ο οργανισμός την υπολογίζει στα 500 κιλά.    

Την επαρκή αποζημίωση των Κερκυραίων παραγωγών κουμ κουάτ, οι οποίοι επλήγησαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τον παγετό που επικράτησε στο νησί το προηγούμενο διάστημα, ζήτησε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Οι παραγωγοί, όπως οι ίδιοι λένε, υπέστησαν ολικές ζημιές στην παραγωγή και μερικές ζημιές στα δέντρα.

Η διαφωνία με τον ΕΛΓΑ είναι ότι υπολογίζει να αποζημιώσει την παραγωγή με βάση τα 500 κιλά προϊόντος ανά στέμμα και οι παραγωγοί από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το παραγόμενο προϊόν ανά στρέμμα είναι 4 τόνοι.

Αυτή τη διαφορά θα προσπαθήσουν να επιλύσουν σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη, μεταξύ της διοίκησης του ΕΛΓΑ με αντιπροσωπεία των Κερκυραίων παραγωγών και τον βουλευτή Κώστα Παυλίδη.

Επίσης θα εξεταστεί με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η δυνατότητά τους να επιδοτηθούν από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία