BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Κόντρα Αποστόλου-Αραμπατζή στη βουλή για τον ΕΛΓΑ

Κατά την συζήτηση ερώτησης της βουλευτού για ζημιές που έγιναν στις Σέρρες.

Κόντρα Αποστόλου-Αραμπατζή στη βουλή για τον ΕΛΓΑ

1
0

Μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Αποστόλου υποστήριξε πως «ήδη έχουμε συγκροτήσει επιτροπή η οποία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ανάδειξης της συγκεκριμένης αναλογιστικής μελέτης. Άρα, λοιπόν, αυτές οι ζημιές μπορούν να ενταχθούν σήμερα μόνο μέσα στη διαδικασία τη γνωστή ως ΠΣΕΑ -είναι κρατικές ενισχύσεις με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- μια διαδικασία η οποία και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει».

 

Από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Αραμπατζή τόνισε πως «με απόφαση του ΕΛΓΑ τότε, τον Απρίλιο του 2014, διενεργείται ήδη από το 2014 διαγωνισμός για την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, στην οποία περιλαμβάνεται η δυνατότητα, κλπ. Και αναρωτιέμαι: Από το 2014, με ψηφισμένο και έτοιμο νομοθετικό καθεστώς, ακόμη αυτή η αναλογιστική μελέτη μένει στα συρτάρια, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο θα είχαν στα χέρια τους να μην μπορούν να το αξιοποιήσουν;».

Αναλυτικά η συζήτηση από τα Πρακτικά της βουλής: 

ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.


Κύριε Υπουργέ, όπως γνωρίζετε, οι απότομες αλλαγές στα καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα, με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες το φθινόπωρο του2016 και τις ιδιαίτερα χαμηλές τον Ιανουάριο του 2017, επέδρασαν αρνητικά στον ετήσιο βιολογικό κύκλο τόσο των δενδρωδών καλλιεργειών όσο, βεβαίως, και των χειμερινών καλλιεργειών, όπως σιτηρά, ελαιοκράμβη.


Ειδικότερα στις δενδρώδεις καλλιέργειες, αμυγδαλιές και ελιές, λόγω της παγωνιάς, προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα στο στάδιο μεταξύ ανθοφορίας και της καρπόδεσης, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται μπροστά σε ένα δυσεξήγητο φαινόμενο ανθόρροιας και ανθόπτωσηςτην ίδια στιγμή και μη σχηματισμένων ή μάλλον μικροσχηματισμένων καρπιδίων και, βεβαίως, να διαπιστώνουν με λύπη τους ότι η παραγωγή τους αναμένεται να είναι δραματικά μειωμένη.


Στις χειμερινές δε καλλιέργειες και στην ελαιοκράμβη πρωτοφανή σε πολλές περιοχές χειμερινή ανομβρία είχε ως αποτέλεσμα το πολύ, βεβαίως, όψιμο φύτρωμα των συγκεκριμένων σιτηρών, πρόβλημα που επιδεινώθηκε από την εκτεταμένη ξηρασία του Απριλίου, που άφησε τα φυτά καχεκτικά και πρόωρα ξεσταχυασμένα. Αποτέλεσμα η σημερινή εικόνα των καλλιεργειών να είναι εντελώς απογοητευτική.


Για «μαύρα γραμμένα» κάνουν λόγο οι παραγωγοί, κύριε Υπουργέ, με ζημίες τόσο για τον Νομό Σερρών, της τάξης του 70% σε ό,τι αφορά τις δενδρώδεις καλλιέργειες και της τάξης το 50% σε ό,τι αφορά τα σιτηρά. Βεβαίως, παρόμοια, δυστυχώς, δραματική κατάσταση σημειώνεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας: Ορεστιάδα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, βεβαίως Λάρισα, Αιτωλοακαρνανία, Γρεβενά, Εύβοια, καθιστώντας ασύμφορο τον αλωνισμό στην πλειοψηφία των χωραφιών, όταν χρειάζονται 15 ευρώ το στρέμμα, το κόστος αλωνισμού για να βγάλουν μόλις πενήντα κιλά ανά στρέμμα. Κύριε Υπουργέ, δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που στην απελπισία τους αλωνίζουν χλωρά τα στάρια τους.


Οι μέχρι τώρα διαπιστώσεις των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, κύριε Υπουργέ, αναγνωρίζουν ότι η ζημία δεν οφείλεται, βεβαίως, σε κάποια αστοχία των παραγωγών, αλλά είναι όντως αποτέλεσμα των καιρικών μεταβολών, οι οποίες ανέτρεψαν τον ομαλό κύκλο των καλλιεργειών.


(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ)


Με δεδομένο, λοιπόν, ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής τέτοια δυσμενή φαινόμενα γίνονται όλο και εντονότερα και επηρεάζουν δραματικά την απόδοση ή οδηγούν και στην πλήρη απομείωση ολόκληρης σοδειάς, πουδεν αποζημιώνονται με τη συμβατική διαδικασία του ΕΛΓΑ, γιατί παρατηρούνται εκτός ασφαλιστικής περιόδου κάλυψης του κινδύνου, ερωτώ, κύριε Υπουργέ:Θα συγκροτήσει το Υπουργείο σας, σύμφωνα με το άρθρο 71 του ν.4235/14, το οποίο ορίζει τα σχετικά με τις αποζημιώσεις για ακαρπία ή καρπόπτωση, την ειδική επιστημονική αυτή επιτροπή του άρθρου, προκειμένου να τεκμηριώσει ότι το ζημιογόνο φαινόμενο οφείλεται στις ιδιαίτερες αυτές δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά την καρπόδεση, ώστε οι πληγέντες να λάβουν ενίσχυση σύννομα, βεβαίως, με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης;


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κυρία Αραμπατζή, έχετε και δευτερολογία.


ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Έχω τελειώσει, κύριε Πρόεδρε.


Επίσης, ερωτάσθε εάν διερευνάτε, εν πάση περιπτώσει, τη δυνατότητα για κάποια άλλη στοχευμένη ενίσχυση από de minimis ή κάποια άλλα μέτρα για την απώλεια εισοδήματος.

Σας ευχαριστώ.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Κυρία συνάδελφε, όπως και εσείς γνωρίζετε το φαινόμενο της ακαρπίας, δηλαδή αυτό που λέμε «κακή καρπόδεση», που μπορεί να οφείλεται σε ένα σωρό δυσμενών καιρικών φαινομένων, φυσιολογίας του δέντρου, μη σωστής γονιμοποίησης, είναι μια ζημιά, η οποία δεν μπορεί να αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ, γιατί δεν είναι ενταγμένη στον κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ. Άρα, λοιπόν, για να ενταχθεί ένας κίνδυνος στον ΕΛΓΑ, το ξέρετε ότι χρειάζεται να διενεργηθεί μια επιστημονική μελέτη, μια αναλογιστική, να γίνει μια επιτροπή, να εκδοθεί μια κοινή απόφαση, διαδικασίες οι οποίες τουλάχιστον αυτή την ώρα

δεν μπορούν να ολοκληρωθούν για να καλύψουν τη συγκεκριμένη περίπτωση.


Εμείς, επειδή αναφέρατε και εσείς πριν από λίγο ότι, εάν κάνουμε αυτή την επιτροπή κ.λπ., πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα, ότι αυτή η Επιτροπή μπορεί να συσταθεί, αφού έχει υπάρξει προηγούμενα σχετική αναλογιστική μελέτη για να μπορέσει να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη περίπτωση. Και το ξέρετε ότι μέχρι χθες, προχθές, δεν υπήρχε καμμία κίνηση προς την κατεύθυνση συγκρότησης της συγκεκριμένης Επιτροπής, για να καταλήξει. Αντίθετα, εμείς ήδη έχουμε συγκροτήσει επιτροπή η οποία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ανάδειξης της συγκεκριμένης αναλογιστικής μελέτης. Άρα, λοιπόν, αυτές οι ζημιές μπορούν να ενταχθούν σήμερα μόνο μέσα στη διαδικασία τη γνωστή ως ΠΣΕΑ -είναι κρατικές ενισχύσεις με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- μια διαδικασία η οποία και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει.

 

Επειδή αναφερθήκατε σε ένα θέμα που πραγματικά απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση και εμάς, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής πάνω σε τέτοια φαινόμενα, θέλω να σας αναφέρω ότι έχει ήδη διεξαχθεί πολλές φορές σχετική συζήτηση σε επίπεδο Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας για τις επιπτώσεις που υπάρχουν. Όμως, καταλαβαίνετε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί μια διαδικασία, η οποία θα καταλήξει και σε ενισχύσεις από τις συγκεκριμένες ζημιές, οι χρόνοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη λειτουργία τέτοιων περιπτώσεων δεν είναι πάρα πολύ γρήγοροι. Αποτελεί ανάγκη αυτή την ώρα στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρξει μια τέτοια προσέγγιση.

Στα υπόλοιπα θα αναφερθώ στη δευτερολογία μου, ιδιαίτερα για το μέτρο 5.1 στο οποίο αναφέρεστε. Πραγματικά επιχειρήσατε να κάνετε κάτι, αλλά κρεμάσατε έναν χώρο χωρίς να τελειώσετε μια διαδικασία, η οποία όμως δεν είναι καθόλου απίθανο να οδηγούσε και τη γεωργική ασφάλιση στον ιδιωτικό τομέα. Στη δευτερολογία μου θα σας πω περισσότερα.

Ευχαριστώ.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ, κύριε Υπουργέ.

Κυρία Αραμπατζή, έχετε το λόγο για τη δευτερολογία σας.


ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, είπατε ότι η καρπόπτωση, η ακαρπία, δεν είναι ενταγμένη στο ισχύον ασφαλιστικό καθεστώς του ΕΛΓΑ. Παρ’ όλα αυτά θα γνωρίζετε, βεβαίως, ότι με τον ν.4235/2014, άρθρο 71, προβλέφθηκαν αυτά για την αποζημίωση των παραγωγών, οι οποίοι υφίστανται αυτές τις απώλειες εισοδήματος λόγω ακαρπίας, λόγω κλιματικής αλλαγής, λόγω όλων αυτών των επισυμβαινόντων.


Επειδή αναφερθήκατε στην αναλογιστική μελέτη, να σας πω ότι σύμφωνα με απάντηση του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 25 Απριλίου 2014, κύριε Υπουργέ, αμέσως μετά τη σχετική ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, βλέπω και διαβάζω -θα το καταθέσω στα Πρακτικά- ότι με απόφαση του ΕΛΓΑ τότε, τον Απρίλιο του 2014, διενεργείται ήδη από το 2014 διαγωνισμός για την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, στην οποία περιλαμβάνεται η δυνατότητα, κλπ. Και αναρωτιέμαι: Από το 2014, με ψηφισμένο και έτοιμο νομοθετικό καθεστώς, ακόμη αυτή η αναλογιστική μελέτη μένει στα συρτάρια, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο θα είχαν στα χέρια τους να μην μπορούν να το αξιοποιήσουν;


(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Φωτεινή Αραμπατζή καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)


Επίσης, κύριε Υπουργέ, σας ρώτησα στην πρωτολογία μου, εκτός από τη δυνατότητα συγκρότησης της εν λόγω επιτροπής για την ακαρπία ή για τις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις που, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, και αν ακόμα τεκμηριωθεί, θα πρέπει, βεβαίως,μετά να υπάρχει ο αναγκαίος εθνικός προϋπολογισμός για να αποζημιωθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, σας ρώτησα αν υπάρχει άλλη δυνατότητα αποζημίωσής τους,για παράδειγμα, οι αποζημιώσεις ήσσονος σημασίας deminimis. Δεν μου απαντήσατε.


Και το ρωτάω, κύριε Υπουργέ, γιατί με χαρά διαπίστωσα ότι στις 22-2-2017 βγάλατε απόφαση για τους κτηνοτρόφους της Κύμης Ευβοίας, οι οποίοι υπέστησαν εκεί μια φοβερή καταστροφή λόγω των παγετών, ύψους 220.000 ευρώ. Για την Κύμη Ευβοίας που συμπτωματικά –και δεν υπονοώ, βεβαίως, τίποτα- είναι η εκλογική σας περιφέρεια, ούτε ένα μήνα μετά από την επίσκεψή σας και τις σχετικές σας δηλώσεις στις 19 Ιανουαρίου, αμέσως στις 22 Φεβρουαρίου βγάλατε την απόφαση για 220.000 ευρώ, για την αποζημίωση αυτών των ανθρώπων.

Και επειδή αναφερθήκατε, κύριε Υπουργέ, στα διαλαμβανόμενα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης,ήθελα να ρωτήσω:Το Συμβούλιο Υπουργών του Λουξεμβούργου συνεδριάζει τον επόμενο μήνα, με δεδομένο ότι και άλλα κράτη-μέλη υφίστανται ανάλογα προβλήματα -η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία- για την ξηρασία των σιτηρών, εννοώ. Έχετε αποφασίσει να κάνετε κάποια συντονισμένη και συντεταγμένη προσπάθεια, προκειμένου να διεκδικήσετε από κοινοτικούς πόρους χρήματα για την απώλεια εισοδήματος αυτών των ανθρώπων, για παράδειγμα από το ΕυρωπαϊκόΤαμείο Αλληλεγγύης, κύριε Υπουργέ; Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, όταν υπάρχουν επιχειρηματολογημένοι και με στοιχεία φάκελοι από πλευράς κράτους-μέλους, δίνουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης τέτοιων κρίσεων, όπως έγινε πρόσφατα.

 

Σας θυμίζω και έχω κάνει και σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων –δεν μου έχετε απαντήσει από τον Απρίλιο του συγκεκριμένου έτους-, ότι μόλις στις 3 Απριλίου του 2017 το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε εκταμίευση 71 εκατομμύρια ευρώ για τέτοιες καταστροφές, που υπέστησαν χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Κύπρος και η Πορτογαλία και δυστυχώς η χώρα μας, κύριε Υπουργέ, είναι κι εδώ απ’ έξω. Θα σας θυμίσω τις μεγάλες καταστροφές που είχαν υποστεί και στη δική μου Περιφέρεια -την είχατε επισκεφτεί τότε, κύριε Υπουργέ-, από τις πλημμύρες και τις καταστροφές και θα μπορούσαν τέτοια κοινοτικά χρηματοδοτικά εργαλεία να

λειτουργήσουν ανακουφιστικά.


Σας ρωτώ, λοιπόν, αν θα υπάρξει κάποια συντονισμένη προσπάθειά σας στο Λουξεμβούργο στις 12 Ιουνίου σε συνδυασμό με τα άλλα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν, επαναλαμβάνω, ανάλογα προβλήματα.

Και μιας και αναφερθήκατε και στα μέτρα 5 και 17 θέλω να μου πείτε τι γίνεται με την προκήρυξη των συγκεκριμένων μέτρων.

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, και για την ανοχή σας.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ, κυρία συνάδελφε.

Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Κυρία συνάδελφε, εδώ δεν μπορούμε να πούμε ότι στις περιπτώσεις αυτών των ζημιών έχουμε τουλάχιστον 30% και πάνω για να μπορέσουμε να τις εντάξουμε και εσείς τώρα μου λέτε να τις εντάξουμε στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου χρειάζονται όχι μόνο διαδικασίες, αλλά κυρίως και ζημιές οι οποίες ξεπερνάν το 3% του ΑΕΠ. Δεν υπάρχει καμμία δυνατότητα, όπως το αντιλαμβάνεστε, να μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε τέτοιες ζημιές, εξαιτίας της ακαρπίας που συνέβη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επειδή όμως, κάνατε…


ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Σε όλη την Ελλάδα έχει σιτηρά, δεν είναι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Σας παρακαλώ.

Κάνατε μια ατοπία, θα την πω -δεν θέλω να πω περισσότερα. Το περσινό καλοκαίρι η κτηνοτροφία της χώρας μας υπέστη ζημιές εξαιτίας των πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα. Και τι κάναμε; Καταφέραμε να διασφαλίσουμε ένα ποσό 220.000 ευρώ για να δώσουμε στους κτηνοτρόφους να πάρουν ζωοτροφές…


ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Και ορθώς, σας είπα.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): …δεν είχαν τα κοπάδια τους.


ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ:Μπράβο, σας είπα.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Και ξέρετε, από αυτά, ανάθεμα κι αν πήγαν 3.000-4.000-5.000 σε πέντε κτηνοτρόφους στην Εύβοια!


ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Πολύ καλά κάνατε.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Και έρχεστε εδώ τώρα και ανάγετε ένα τέτοιο θέμα. Πραγματικά, δεν έχω να πω τίποτα άλλο.


Σας λέω, πέραν αυτών, ότι πάλι ετοιμαζόμαστε τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι τον χειμώνα που μας πέρασε είχαν μεγάλη καταστροφή, αποκλείστηκαν κοπάδια, είχαν απώλειες κ.λπ. να τους ενισχύσουμε. Δεν είναι στην ίδια κατάσταση η συγκεκριμένη περίπτωση με τις ζημιές από ακαρπία. Η ακαρπία είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει στη χώρα μας ιδιαίτερα.Δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένες δενδρώδεις καλλιέργειες. Η ελαιοκαλλιέργεια υποφέρει κάθε χρόνο, αλλά είναι ένα θέμα το οποίο,βεβαίως, από κρατικές ενισχύσεις δεν μπορούμε να το καλύψουμε. Δεν γνωρίζετε ποια είναι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας; Όλοι το γνωρίζουμε. Γι’ αυτό βλέπετε κάνουμε διαδικασίες, σπρώχνουμε τα πράγματα. Και ποιος σας είπε εσάς ότι από αυτά τα χρήματα που εγκρίθηκαν δεν πήραμε κι εμείς 1,7 –τόσο μας αντιστοιχούσε- και το δώσαμε πάλι στους κτηνοτρόφους των κυκλαδίτικων νησιών;


ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Αυτά ήταν για την κρίση της αγοράς γάλακτος.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Άρα, μην νομίζετε ότι μας ξεφεύγει οποιαδήποτεδιαδικασία γίνεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απλώς λειτουργούμε κι εμείς μέσα από υποχρεώσεις που απορρέουν εξαιτίας της συμμετοχής μας. Υπάρχει η κοινή αγροτική πολιτική, υπάρχουν κανονισμοί. Δεν μπορούμε να τους παραβιάσουμε. Ακόμα και να είχαμε χρήματα να δώσουμε, ξεχνάτε ότι η χώρα είχε κληθεί να πληρώσει τα πακέτα Χατζηγάκη, τα πακέτα των συνεταιρισμών και όλα αυτά τα πρόστιμα και τους καταλογισμούς και δεν θαμπούμε σε μια τέτοια διαδικασία ξανά.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.


ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ, θα ήθελα τον λόγο για ένα λεπτό.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Δεν το συνηθίζουμε αυτό.


ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: Για ένα λεπτό, κύριε Πρόεδρε, για να μην δοθούν στρεβλές εντυπώσεις.

Είπατε για μία –φεύγει ο Υπουργός, δεν πειράζει, εγώ θέλω να καταγραφεί στα Πρακτικά- ατοπία. Επαναλαμβάνω ότι είπα ορθώς έκανε και έδωσε de minimis στη συγκεκριμένη περιοχή και χρησιμοποιήστε αυτό το παράδειγμα ως οδοδείκτη για ανάλογες πολιτικές.


Ευχαριστώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία