BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Να επανεξεταστούν οι ζημιές στις αμυγδαλιές Τεμπών

Η ζημιά έχει εξελιχθεί από τότε που ελέγχθηκαν οι καλλιέργειες από τους εκτιμητές, λένε οι αγρότες.

Η φώμοψη προκαλεί έλκη και ξήρανση των κλαδίσκων της αμυγδαλιάς

16
0

Επανεξέταση του αιτήματος των αμυγδαλοπαραγωγών Καλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής των Τεμπών για την αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν από τον παγετό του Απριλίου ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στην ερώτησή του ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει ότι «οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Καλοχωρίου του δήμου Τεμπών και της ευρύτερης περιοχής είναι απογοητευμένοι για το μέγεθος των ζημιών που υπέστησαν οι αμυγδαλιές τους, από τον πρόσφατο παγετό στις αρχές του Απριλίου».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα οποία παραθέτει ο Θεσσαλός βουλευτής, οι αναφερθείσες ζημιές υπολογίζεται να κυμαίνονται από 60-80%, ποσοστό μεγαλύτερο της αρχικής εικόνας που αντίκρισαν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ.

Σημειωτέον ότι το αρχικό σκεπτικό των εκτιμητών του ΕΛΓΑ είναι ότι η απώλεια παραγωγής στα αμύγδαλα προέρχεται από άλλες αιτίες, αλλά οι παραγωγοί εμφανίζονται σίγουροι ότι το πρόβλημα οφείλεται στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν όταν ολοκληρώθηκε η ανθοφορία και ξεκινούσε η καρπόδεση, αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Χαρακόπουλος.

Ο βουλευτής καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι οι αμυγδαλοπαραγωγοί της περιοχής υποστηρίζουν πως «η ζημιά που δημιούργησε ο παγετός της 2ας Απριλίου φαίνεται πιο έντονα τώρα, μειώνοντας σημαντικά την παραγωγή τους. Ουσιαστικά, αυτό που τονίζουν είναι ότι η ζημιά έχει εξελιχθεί περαιτέρω από τη στιγμή που ελέγχθηκαν οι καλλιέργειες από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ. Ζητούν, λοιπόν, να επανεξεταστεί το αν η ζημιά οφείλεται στον παγετό, καθώς θεωρούν πως αυτός είναι ο κύριος λόγος στον οποίο οφείλεται η απώλεια της παραγωγής τους και όχι σε άλλα αίτια που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία