BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Εν αναμονή εκτιμήσεων οι πληγέντες παραγωγοί

Τις ζημιές τους μετρούν αυτές τις μέρες οι παραγωγοί που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχές και το κατά τόπους ισχυρό χαλάζι που έπεσε την περασμένη εβδομάδα, ενώ περιμένουν τον καιρό να δείξει το μέγεθος της καταστροφής και τους γεωπόνους να περάσουν για τις εκτιμήσεις.

Εν αναμονή εκτιμήσεων οι πληγέντες παραγωγοί

2
0

Στα 5.000 στρέμματα στην κτηματική περιφέρεια που βρίσκεται μεταξύ της δημοτικής ενότητας Δασολόφου μέχρι τα όρια της δημοτικής ενότητας Θετιδίου υπολογίζουν οι γεωπόνοι της περιφέρειας Θεσσαλίας τις ζημιές που διαπιστώθηκαν σε εαρινές και χειμερινές καλλιέργειες. Μάλιστα, και ο υφυπουργό Βασίλης Κόκκαλης πραγματοποίησε αυτοψία σε περιοχές των δήμων Φαρσάλων και Κιλελέρ, που χτυπήθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Λάρισας με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Λιόντο και επανέλαβε το αίτημά του να κινηθούν τάχιστα οι μηχανισμοί του ασφαλιστικού φορέα και να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία της εκτίμησης, αλλά και της αποζημίωσης.

Την ίδια ώρα, σημαντικά προβλήματα σε ελαιώνες και αμπελώνες του νησιού έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν στην Ανατολική Κρήτη, με ισχυρές καταρρακτώδεις βροχές, χαλάζι, ανέμους και κατά τόπους ανεμοστρόβιλους.  Ειδικότερα στη Σητεία, από την ένταση των ανέμων ξεριζώθηκαν δένδρα σε ορισμένες περιοχές και σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία