BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Εκτιμήσεις πρώτα στα πυρηνόκαρπα στο Άργος

Οι πρώτες πληρωμές μπορούν να ξεκινήσουν πριν το τέλος του χρόνου εκτίμησε ο υπουργός Β. Αποστόλου.

Εκτιμήσεις πρώτα στα πυρηνόκαρπα στο Άργος

1
0

Με εκτιμήσεις πρώτα στα πυρηνόκαρπα όπου οι ζημιές από το ισχυρό χαλάζι της 16ης Ιουνίου στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Άργους Μυκηνών είναι ήδη εμφανείς και σε δεύτερη φάση στα εσπεριδοειδή στα οποία η ζημιά θα φανεί καλύτερα προϊόντος του χρόνου θα ξεκινήσουν οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ.

Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Ναύπλιο, στην οποία παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος οι τρεις βουλευτές του Νομού κ.κ. Γκιόλας, Ανδριανός και Μανιάτης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές και οι εκπρόσωποι των ομάδων παραγωγών και των συνεταιρισμών.

Από την πλευρά του ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι αποζημιώσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πορισμάτων των επιτροπών και εκτίμησε πως οι πρώτες πληρωμές δύναται να ξεκινήσουν πριν το τέλος του χρόνου.

Αφού έγινε μία λεπτομερής ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την ένταση και την έκταση του φαινομένου συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό και δείγματα από πληγέντες καρπούς δέντρων, ο Περιφερειάρχης με δεδομένο το μέγεθος της καταστροφής ζήτησε από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών να αποστείλει αίτημα προκειμένου να εξεταστεί αν μπορεί να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και για συμπληρωματικά μέτρα ενίσχυσης των αγροτών πέρα από την αυτονόητη αποζημίωση του ΕΛΓΑ, όπως είναι το πάγωμα των οφειλών τους προς το Δημόσιο, κ.α.

Ο υπουργός συνηγόρησε και επιπροσθέτως ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων, κάτι βέβαια που προϋποθέτει και την άμεση υποβολή των δηλώσεων από τους ίδιους τους πληγέντες. Αυτό θα οδηγούσε σε μία γρήγορη οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής, που αποτελεί το πρώτο και απαραίτητο στάδιο για τη διαδικασία της αποζημίωσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία