BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Αίτημα για αποζημιώσεις από τις φωτιές στην Ιεράπετρα

Αίτημα Κεγκέρογλου για άμεσες αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ιεράπετρα.

4
0

Άμεσες ενέργειες για αποζημιώσεις και μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ιεράπετρα ζητά ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, με ερώτηση του προς τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής:  

«Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στους Πεύκους Μακρύ Γιαλού και στην Ανατολή Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης , επιβάλλουν όχι μόνο την συνέργεια και τον γρήγορο συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιών αλλά και την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοι που επλήγησαν.

Παρόλο που η κινητοποίηση ήταν άμεση, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και συνδρομή από τους ίδιους τους κατοίκους των περιοχών και εθελοντών, οι οποίοι έσπευσαν να κατασβήσουν την φωτιά, σύμφωνα με δημοσιεύματα οι πυρκαγιές κατάφεραν να κατακάψουν περισσότερα από 8.000 στρέμματα γης και έχουν καταστραφεί πολλές χιλιάδες μέτρα αρδευτικών δικτύων και δικτύων ύδρευσης.

Επειδή οι κάτοικοι των περιοχών μετά τις καταστροφές με αγωνία περιμένουν την αρωγή της πολιτείας και επειδή η ανάγκη για αναδάσωση του καμένου δάσους είναι επιτακτική και παράλληλα θα συμβάλει στην αποκατάσταση και επαναφορά του τοπίου.

Ερωτάσθε κ.κ. υπουργοί

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που αφορούν τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ;

2. Τι θα πράξει το υπουργείο Εσωτερικών για την οικονομική ενίσχυση του  Δήμου Ιεράπετρας και την αποκατάσταση  των ζημιών στις υποδομές;

3. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ιεράπετρας σε σχέση με την δενδροφύτευση των καμένων περιοχών;»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία