BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Κραυγή αγωνίας για αποζημιώσεις από τους Εβρίτες

Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απέστειλε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από την χαλαζόπτωση της 27ης Ιουλίου.

0
0

Στην επιστολή η Ομοσπονδία ζητά:

·         Να γίνει άμεσα η καταγραφή όλων των ζημιών.

·         Να επισπευσθούν οι διαδικασίας και να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες για το σύνολο των ζημιών ( μέσα στην καλλιεργητική περίοδο).

·         Να μην ληφθεί για φέτος υπόψη η μέση στρεμματική απόδοση ως προϋπόθεση για την είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης ( πχ στο βαμβάκι) αλλά με βάση και τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, να δοθεί το σύνολο της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους αγρότες που έπαθαν ολική η μερική καταστροφή.

Ολόκληρη η ανοικτή επιστολή:

«Κ. Υπουργέ

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 ακραία καιρικά φαινόμενα, συνοδευόμενα από ισχυρή χαλαζόπτωση, έπληξαν την περιοχή του πρώην Δήμου Τριγώνου, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε περισσότερα από 35.000 στρέμματα, με καλλιέργειες βαμβακιού, ηλίανθου, καλαμποκιού, τεύτλων, αμπελιών κλπ.

Οι αγρότες της ακριτικής περιοχής μας βρίσκονται σε απόγνωση καθώς είδαν μέσα σε λίγα λεπτά να καταστρέφονται οι καλλιέργειές τους και να χάνονται κόποι και έξοδα μιας ολόκληρης χρονιάς. Να σημειώσουμε κ. Υπουργέ ότι σε διάστημα λίγων μηνών οι ίδιες αγροτικές περιοχές επλήγησαν τρείς φορές από έντονες χαλαζοπτώσεις, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες ,υποδομές και μηχανήματα,

Θεωρούμε λοιπόν απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία των συναδέλφων μας και την απαίτησή τους, άμεσα το υπουργείο να παρέμβει και να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, έτσι ώστε:

·         Να γίνει άμεσα η καταγραφή όλων των ζημιών.

·         Να επισπευσθούν οι διαδικασίας και να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες για το σύνολο των ζημιών ( μέσα στην καλλιεργητική περίοδο).

·         Να μην ληφθεί για φέτος υπόψη η μέση στρεμματική απόδοση ως προϋπόθεση για την είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης ( πχ στο βαμβάκι) αλλά με βάση και τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, να δοθεί το σύνολο της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους αγρότες που έπαθαν ολική η μερική καταστροφή».   

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία