BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Παράθυρο αποζημιώσεων μέσω ΕΠΑλ για πετρελαιοκηλίδα

Τα αποτελέσματα του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών-ΕΛΚΕΘΕ περιμένει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να εκδώσει οδηγία σχετικά με το ψάρεμα γύρω από την ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού που σημειώθηκε η ρύπανση με την πετρελαιοκηλίδα.

Παράθυρο αποζημιώσεων μέσω ΕΠΑλ για πετρελαιοκηλίδα

3
0

Με δηλώσεις το πρωί της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου στην τηλεόραση του Σκάι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου επιχείρησε να κατευνάσει τους ψαράδες που αγωνιούν για την τύχη τους μετά την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε μείωση στην αγορά των προϊόντων τους. Μάλιστα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι το υπουργείο του είναι έτοιμο να δώσει χρήματα για αποζημιώσεις.

«Περιμένουμε την έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ για να στοιχειοθετήσουμε φάκελο με την απώλεια εισοδήματος των ψαράδων αλλά είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για το πού θα αναζητήσουμε τους πόρους. Πέραν αυτών από την ασφάλεια του πλοίου από την πλευρά μας υπάρχουν μέτρα και δράσεις που μπορούμε να αντλήσουμε πόρους» δήλωσε ο κ. Αποστόλου, παραπέμποντας στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιείας.

Εξηγώντας την καθυστέρηση εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συμπλήρωσε ότι «αν δεν συνταχθεί ο συγκεκριμένος φάκελος δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο παρά να ευχαριστήσουμε τους ψαράδες γιατί χωρίς διαταγές ξέρουν τι να κάνουν και δεν πλησίασε κανείς στις περιοχές αυτές».

Υποστήριξε ακόμη ότι «όσα ψάρια πηγαίνουν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ψαρεύονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 μιλίων από τις ακτές».


Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία