BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Μια βδομάδα πίσω στο ΔΣ του ΕΛΓΑ το πόρισμα για ροδάκινα

Για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ την ερχόμενη Πέμπτη 19 Οκτωβρίου μετατίθεται η συζήτηση επί του πορίσματος για τις αποζημιώσεις σε ροδάκινα και νεκταρίνια λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του περασμένου Ιουλίου.

Υπό την απειλή ρωσικού εμπάργκο τα ελληνικά οπωροκηπευτικά

2
0

Πρόκειται για θέμα το οποίο περιμένουν οι επιτελείς της πλατείας Βάθη να διευθετηθεί άμεσα από τον οργανισμό, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, με τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ να χαρακτηρίζουν αρκετά πολύπλοκο και σύνθετο το εν λόγω πόρισμα, για το οποίο δεν μπορούν να αποφανθούν βιαστικά χωρίς επαρκή τεκμηρίωση.

Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη του Αυγούστου, με γνωμοδότηση - τεκμηρίωσή του το Ινστιτούτου Νάουσας αποδεικνύει ότι τα συμπτώματα που παρουσίασαν τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια οφείλονται στην έντονη βροχόπτωση, με άμεσες ζημιές την προσυλλεκτική καρπόπτωση και τη συρρίκνωση του φλοιού των καρπών.

Πρόκειται για αιτίες που αποζημιώνονται βάσει του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ωστόσο οι αρμόδιοι του Οργανισμού δεν έχουν ακόμα κάνει δεκτό το πόρισμα το οποίο τους έχει ήδη κοινοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι η επιτροπή συστάθηκε με απόφαση Αποστόλου και μόλις εγκριθεί το πόρισμά της από τον ΕΛΓΑ, θα πρέπει να ανοίξουν αναγγελίες για να δηλωθούν από τους παραγωγούς οι ζημιές στις συγκεκριμένες ώριμες ποικιλίες που επλήγησαν.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία