BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Αποζημιώσεις 300.000 ευρώ για ζημιές στη Σαμοθράκη

Αποζημιώσεις 300.000 ευρώ για ζημιές αγροτών και κτηνοτρόφων στη Σαμοθράκη ανακοίνωσε ο Δραγασάκης.

Αποζημιώσεις 300.000 ευρώ για ζημιές στη Σαμοθράκη

1
0

«Θα καταβληθεί το ποσό των 300.000 ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι» ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά την επίσκεψή του στο νησί της Σαμοθράκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν τη Σαμοθράκη στις 25-26 Σεπτεμβρίου, προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στις υποδομές του νησιού, στο ζωικό κεφάλαιο, σε σπίτια, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια. «Δύο μήνες μετά, οι πληγές που επέφερε στο νησί η έντονη νεροποντή του Σεπτεμβρίου είναι ακόμη ανοιχτές, παρά την άμεση παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού» ανέφερε ο δήμαρχος, Θανάσης Βίτσας.

Απευθυνόμενος στον κ. Δραγασάκη, ο δήμαρχος είπε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξε η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πλημμύρες.

Επίσης, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έχει κάνει σχεδιασμό και έχει εντάξει έργα ύψους 6 εκατ. ευρώ για να αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλες τις υποδομές και τα οδικά δίκτυα που επλήγησαν. Θα διατεθεί, παράλληλα, και το ποσό του 1,650 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των υπόλοιπων καταστροφών που υπέστη το νησί.

Επιπλέον, γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρξει παράταση στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων της εφορίας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία