BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Μέτρα για τους πληγέντες παραγωγούς ελιάς και εσπεριδοειδών Λακωνίας ζητά ο Γρηγοράκος

Το πρόβλημα της ολοκληρωτικής καταστροφής της σοδειάς της ελιάς και των εσπεριδοειδών από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και την έντονη χαλαζόπτωση, λίγο πριν την έναρξη της συγκομιδής τους εκθέτει με σχετική του επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μέτρα για τους πληγέντες παραγωγούς ελιάς και εσπεριδοειδών Λακωνίας ζητά ο Γρηγοράκος

3
0

Κάνει λόγο, επίσης, για ζημιές στην κτηνοτροφία αλλά και σε περιφερειακά και αγροτικά οδικά δίκτυα και υποδομές. 

Τονίζει ότι η πολιτεία οφείλει σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες να στέκεται δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, ως αρωγός και συμπαραστάτης.

Τέλος, απευθυνόμενος στον Υπουργό, θέτει το ερώτημα αν υπάρχει πλάνο για άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών καθώς και για αποζημίωση των πληγέντων, ενώ ρωτά τι είδους μέριμνα έχει ληφθεί για την άμεση ανακούφισή τους.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Θέμα: «Αποκατάσταση των καταστροφών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νομό Λακωνίας και αποζημίωση των πληγέντων»

Η νοτιοανατολική Λακωνία δοκιμάστηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα από ισχυρές καταιγίδες και έντονη χαλαζόπτωση, που άφησαν πίσω τους εκτεταμένες υλικές ζημιές. Στις πληγείσες περιοχές η καταστροφή στις καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών είναι ολοκληρωτική. Οι παραγωγοί, λίγο πριν τη συγκομιδή της σοδειάς, είδαν τους κόπους τους να εξανεμίζονται. Παράλληλα, πολλές είναι οι ζημιές και στην κτηνοτροφία αλλά και σε περιφερειακά και αγροτικά οδικά δίκτυα και υποδομές.
Είναι σαφές, ότι στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, τέτοιου είδους φυσικές καταστροφές έρχονται να δοκιμάσουν πολλαπλάσια τους πληγέντες συνανθρώπους μας. Η πολιτεία, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οφείλει να στέκεται δίπλα τους αρωγός και συμπαραστάτης.

Ερωτάται ο υπουργός:

Υπάρχει πλάνο για άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών καθώς και αποζημίωση των πληγέντων; Ποια η μέριμνα για την άμεση ανακούφισή τους;

Ο ερωτών βουλευτής

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία