BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Ως 7/2 αιτήσεις αποζημίωσης για καρπόπτωση ροδάκινου

Μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2018 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκέντρωσης στοιχείων για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου σε ροδάκινα και νεκταρίνια Ημαθίας και Πέλλας, από την υπό σύσταση Διεπαγγελματική Πυρηνόκαρπων.

O ΕΛΓΑ ζημιές, ο Αποστόλου απώλειες εισοδήματος

4
1

Προς τούτο και επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικά ρεπορτάζ της Agrenda, η Εθνική Διεπαγγελματική δημιούργησε σχετική Ιντερνετική Ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί και τίθεται στην διάθεση των Αγροτικών Συνεταιρισμών και τις δομές τους, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν και θα καταχωρήσουν τα στοιχεία των παραγωγών μελών  που υπέστησαν ζημίες, καθώς και αυτών που δεν είναι μέλη (μεμονωμένοι).

«Για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και τις προϋποθέσεις  για την χρήση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι Συνεταιρισμοί μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Διεπαγγελματικής στην Βέροια που βρίσκονται στην Οδό Θεσσαλονίκης 60 και στα  τηλέφωνα 2331076488 σταθερό και  6972956372 κινητό, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης.

Για το ζήτημα έγινε σύσκεψη την Τρίτη 23/1 στη Βάθη, παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Δενδροκαλλιεργητών και της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν αυτό της αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών, οι οποίοι απέσπασαν την δέσμευση του υπουργού και του προέδρου του ΕΛΓΑ, ότι «οι ροδακινοπαραγωγοί θα αποζημιωθούν για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου»

Βαγγέλης Αποστόλου: Το συντομότερο οι αποζημιώσεις καρπόπτωσης 

Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο σημειώνονται τα ακόλουθα:

Ο Υπουργός ΑΑ&Τ Βαγγέλης Αποστόλου, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία  ροδακινοπαραγωγών περιοχών Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τη φετινή χρονιά σε σχέση με τις τιμές των προϊόντων και τις αποζημιώσεις λόγω καιρικών φαινόμενων παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ και εκπροσώπων της Διεπαγγελματικής Πυρηνοκάρπων.

Ο  Υπουργός ανακοίνωσε :

Για το πρώτο θέμα τόνισε πως σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του πριν λίγο καιρό,  προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος των παραγωγών, λόγω μειωμένης τιμής του προϊόντος, έχει συνταχθεί και αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικός φάκελος τεκμηρίωσης και αναμένεται η απάντηση.

Για το δεύτερο θέμα δεσμεύτηκε πως σε ότι αφορά ζημιές της άνοιξης, λόγω κυρίως παγετού, οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ θα καταβληθούν στις αρχές Φεβρουαρίου. 

Όσον αφορά δε τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου, σύμφωνα και με το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής, τη διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων των αιτουμένων αποζημίωση μέχρι 7 Φεβρουαρίου, και την επεξεργασία τους από τον ΕΛΓΑ, θα καταβληθούν οι αντίστοιχες αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων έχει ως εξής:

ΕΘΝΙΚΗ  ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΩΝ (υπό σύσταση)    

Βέροια  22-01-201

ΘΕΜΑ : Έναρξη συγκέντρωσης στοιχείων για τις ζημίες των βροχοπτώσεων  του Ιουλίου 2017

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων (υπό σύσταση ) που δημοσιεύθηκε στις 13/12/2017  και αφορούσε την διαδικασία που συμφωνήθηκε για την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών από τις ζημίες που υπέστησαν από τις βροχοπτώσεις  του Ιουλίου  και οι οποίες  θα καλυφθούν , σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που συστάθηκε  από τον Υπουργό κ. Ε. Αποστόλου  και τις δημόσιες   ανακοινώσεις του ιδίου , ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους τα κάτωθι:

 Η Εθνική Διεπαγγελματική  δημιούργησε σχετική  Ιντερνετική   Ηλεκτρονική  πλατφόρμα  η οποία  λειτουργεί και τίθεται στην διάθεση των Αγροτικών Συνεταιρισμών  και τις   δομές τους , οι οποίοι θα συγκεντρώσουν  και θα καταχωρήσουν τα στοιχεία των παραγωγών    μελών   που υπέστησαν ζημίες ,  καθώς  και  αυτών  που δεν είναι μέλη  ( μεμονωμένοι).

Για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και τις προϋποθέσεις  για την χρήση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι Συνεταιρισμοί μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Διεπαγγελματικής στην Βέροια που βρίσκονται στην Οδό Θεσσαλονίκης 60 και στα  τηλέφωνα,  2331076488 σταθερό  και  6972956372  κινητό .

Επίσης στα τηλέφωνα αυτά θα απευθύνονται  οι χρήστες για κάθε πρόβλημα που συναντούν καθώς και κάθε ερώτημα - Λόγω της εφαρμογής για πρώτη φορά ενός τέτοιου συστήματος, τα όποια προβλήματα πιθανόν παρουσιαστούν  ,θα επιλυθούν με την στενή συνεργασία  και κατανόηση όλων. Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις για πρώτη φορά αναλαμβάνουν ένα τέτοιο ρόλο και μόνο με στενή  και καλοπροαίρετη συνεργασία θα τον φέρουν με επιτυχία σε πέρας , προς το κοινό συμφέρον.

Η διαδικασία  συγκέντρωσης στοιχείων, πρέπει  να ολοκληρωθεί έως τις 7  Φεβρουαρίου έτσι ώστε ακολούθως  να αποσταλούν στον ΕΛΓΑ  για επεξεργασία .

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

24-01-2018 09:34Θόδωρος

Όσοι δεν είναι γραμμένοι σε συνεταιρισμούς τι γίνετε;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία