BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Ως τέλος Φλεβάρη το 70% για ζημιές στη ντομάτα Λάρισας

Οι αποζημιώσεις των ανακοινωθέντων ζημιών θα ξεκινήσουν 1η Φεβρουαρίου και η προκαταβολή 70% αυτών θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Το υπόλοιπο 30% θα καταβληθεί στους δικαιούχους με την ολοκλήρωση των συνολικών υποχρεώσεων του ΕΛΓΑ για το 2017, οι οποίες προβλέπονται έως το τέλος Μαΐου 2018, οπότε και θα ζητηθεί η αναπροσαρμογή του ποσού για την τελική πληρωμή.

Ως τέλος Φλεβάρη το 70% για ζημιές στη ντομάτα Λάρισας

1
0

Για τα παραπάνω διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές τον πρόεδρο Χρήστο Σουλιώτη και τον αντιπρόεδρο του ΘΕΣΤΟ Κωνσταντίνο Χριστοδούλου, σχετικά με τις ζημιές του Ιουνίου από χαλάζι και έντονη βροχόπτωση στους ντοματοπαραγωγούς του νομού Λάρισας, θέμα το οποίο ανέδειξε στο περασμένο της φύλλο και η εφημερίδα Agrenda.  

Η ανακοίνωση του ΘΕΣΤΟ αναφέρει τα εξής:

Επίσκεψη πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του Α.Σ. ΘΕΣΤΟ Σουλιώτης Χρήστος και ο αντιπρόεδρος αυτού Χριστοδούλου Κωνσταντίνος, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ. Η ατζέντα των θεμάτων περιελάμβανε:

α) Ανακοινώσεις των πορισμάτων εκτιμήσεων ζημιών για την βιομηχανική τομάτα

β) Πορεία πληρωμών αποζημιώσεων με βάση τα ανακοινωθέντα πορίσματα

γ) Επιβεβαίωση από τον ΕΛΓΑ ότι η εκτιμηθείσα ζημιά θα συνυπολογιστεί στην ήδη παραχθείσα ποσότητα ώστε να μην χαθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση  από κανένα παραγωγό.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε ότι όλα τα πορίσματα θα αναρτηθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας στους κατά τόπους Δήμους. Οι αποζημιώσεις των ανακοινωθέντων ζημιών θα ξεκινήσουν από την αυριανή πληρωμή (01/02/2017) και θα ολοκληρωθούν (προκαταβολή 70%)μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Το υπόλοιπο 30% θα καταβληθεί στους δικαιούχους με την ολοκλήρωση των συνολικών υποχρεώσεων του ΕΛΓΑ για το 2017, οι οποίες προβλέπονται έως το τέλος Μαΐου 2018, οπότε και θα ζητηθεί η αναπροσαρμογή του ποσού για την τελική πληρωμή.

Ο κ. Κουρεμπές δεσμεύτηκε επίσης ότι  δε θα χαθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση από κανένα παραγωγό. Τέλος, αποσαφήνισε, ότι για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις θα πρέπει οι δικαιούχοι να έχουν καλύψει οπωσδήποτε τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΕΛΓΑ για το 2017.             


Το θέμα της Agrenda

Μετά την ολοκλήρωση των πορισμάτων, έως τέλος Φεβρουαρίου οι αποζημιώσεις στους ντοματοπαραγωγούς Λάρισας

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και αφού ολοκληρωθούν τα πορίσματα, τα οποία θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από βδομάδα σταδιακά, εκτιμάται ότι θα έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων που έχουν λαμβάνειν οι ντοματοπαραγωγοί του νομού Λάρισας για τις ζημιές του Ιουνίου από χαλάζι και έντονη βροχόπτωση.


Ο αρχικός σχεδιασμός και δέσμευση από πλευράς του ΕΛΓΑ ήταν για πληρωμή των παραγωγών μέσα στον Ιανουάριο, ωστόσο η διαδικασία της καταγραφής των πορισμάτων δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί ακόμα, αν και υπολογιζόταν να έχει «κλείσει» μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, γεγονός που μεταφέρει παρά πίσω την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς.

Από το συνεταιρισμό Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών εκτιμούν ότι μέχρι τέλος του επόμενου μήνα θα έχουν πληρωθεί οι περισσότεροι παραγωγοί, όπως αναφέρει στην εφημερίδα Agrenda ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης Αστέριος Σαπουνάς .

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία