BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Αίτημα για αποζημίωση από τον παγετό του 2017 στη Δυτική Μακεδονία

Να αποζημιωθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας λόγω ζημιάς σε παραγωγή και σε ζωικό κεφάλαιο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα το 2017 ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελλάδος, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελλής.

1
1

Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές, αφού επισημαίνουν ότι για περίπου 40 ημέρες, το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2017, επικράτησε ολικός παγετός στη Δυτική Μακεδονία με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -17ο C, τονίζουν ότι οι κτηνοτρόφοι υπέστησαν σημαντικές ζημιές, τόσο στην παραγωγή γάλακτος, όσο και σε ζωικό κεφάλαιο, ενώ σε δύσκολη θέση επίσης βρίσκονται, όπως αναφέρουν, οι καλλιεργητές μήλων και κερασιών στο Μεσόβουνο και στους Πύργους  Εορδαίας, οι μηλοπαραγωγοί της Καστοριάς και του Αμυνταίου, που υπέστησαν ζημιές οι καλλιέργειας τους έως 100%, λόγω παγετού τον Απρίλιο του 2017, αλλά και οι σιτοπαραγωγοί της Δυτικής Μακεδονίας, που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται κατά πολύ, λόγω της ανομβρίας.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ, αφού τονίζουν ότι μέχρι τώρα δεν έγινε πράξη η υπόσχεση της κυβέρνησης, στο Πρώτο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης, για αποζημίωσή τους, ρωτούν τον υπουργό, σε ποιες ενέργειες θα προβεί  η κυβέρνηση  ώστε να αποζημιωθούν, άμεσα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, αλλά και να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ  με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να γίνονται άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

17-02-2018 20:25Maik

Α να χαθείτε κοπρόσκυλα δεν στείλανε ούτε τα πορίσματα ακόμα.περασε ένας χρόνος κ εμείς πληρώνουμε κ πληρώνουμε το ελγα. Με μηδέν παραγωγή. Τόσος κόσμος αυτά περιμενει

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία