BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Σταφίδα, ντομάτα, καρπούζι έπληξε η βροχή στη Δ.Ελλάδα

Αναγγελίες ζημιών στον ΕΛΓΑ έχουν γίνει ΣΕ 112 χωριά στην Αχαΐα και σε 205 στην Ηλεία.

0
1

Mεγάλες απώλειες παραγωγής σε κορινθιακή σταφίδα, βιομηχανική τομάτα, καρπούζια και πεπόνια που βρίσκονταν λίγο πριν την συγκομιδή καταγράφονται σε Ηλεία και Αχαΐα, από τις άκαιρες και έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΕΛΓΑ, έχουν γίνει αναγγελίες ζημιών σε 112 χωριά στην Αχαΐα και σε 205 χωριά στην Ηλεία.

Για το θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος πραγματοποήσε επίσκεψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ Πάτρας τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, στα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις σοβαρές καταστροφές που σημειώθηκαν  σε γεωργικές καλλιέργειες από τις άκαιρες και έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Κωνσταντίνος Μητρόπουλος ανέφερε  ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για επίσπευση των εκτιμήσεων, δεδομένου ότι οι πληγείσες καλλιέργειες  βρίσκονται στο στάδιο συγκομιδής, και πρέπει  με άμεσες ενέργειες του Ε.Λ.Γ.Α να δοθεί λύση, ώστε να γίνουν έγκαιρα και δίκαια οι εκτιμήσεις και να μην καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων των δικαιούχων παραγωγών. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα και θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας &Κτηνιατρικής  Π.Δ.Ε Σταύρος Βέρρας, ο Διευθυντής της του Ε.Λ.Γ.Α Γιώργος Κεχαγιάς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

03-07-2018 13:42rodopitis

MHN PERIMENETE TIPOTA APO ELGA EDW EVRO RODOPI DEN EVREKSE KAI MAS KATASTREFOUN MAS LENE NA TA KSEDILOSOUME TELEYTAIA STIGMI MHN TOUS PISTEYETE

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία