BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Αυτοψία ΕΛΓΑ σε πληγέντες οπωρώνες στη Βέροια

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ μετέβη στην Βέροια για αυτοψία σε πλειγείσες από τη βροχή φυτείες ροδάκινων, νεκταρινιών, κερασιών, δαμάσκηνων.

3
0

Αυτοψία στις φυτείες ροδάκινων, νεκταρινιών, κερασιών και δαμάσκηνων που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας, πραγματοποιεί από το πρωί της Τετάρτης 4 Ιουλίου, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που μετέβη στη Βέροια από την Αθήνα, με σκοπό να διαπιστωθεί και ιδίοις όμμασι το μέγεθος της ζημιάς.

Τη σχετική πληροφορία μετέφερε σε αντιπροσωπεία παραγωγών από τους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης και Φλώρινας, η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βεροίας, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που έκαναν οι αγρότες το πρωί έξω από το κεντρικό κατάστημα του ασφαλιστικού φορέα στη Βέροια.

«Ζητήσαμε να γίνει άμεση αναγγελία ζημιών και οι παραγωγοί να αρχίσουμε να υποβάλλουμε τις αιτήσεις μας στον ΕΛΓΑ για να αποζημιωθούμε», τόνισε στο Agronews ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βεροίας, Τάσος Χαλκίδης προσθέτοντας πως από τη στιγμή που ισχύει ό,τι και πέρυσι, όταν η επιτροπή επιστημόνων που όρισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποφάνθη πως η ζημιά ήταν από τις βροχοπτώσεις, ο κόσμος απαιτεί άμεσα να αποζημιωθεί. «Οι ποικιλίες που ήταν να μαζευτούν αυτές τις ημέρες, είναι όλες σαπισμένες. Η ζημιά είναι μεγάλη», ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας και αφού υπενθύμισε πως οι παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι και για τις περσινές καταστροφές, σημείωσε με νόημα πως «τα ψέματα τελείωσαν. Πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές μας στον ΕΛΓΑ και ο ασφαλιστικός μας φορέας πρέπει να μας αποζημιώσει και για πέρυσι και για φέτος. Δεν υπάρχει λόγος για επιτροπές και άλλες κωλυσιεργείες».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία