BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

«Η ζημιά στα ροδάκινα δεν είναι άμεση και δεν καλύπτεται», λέει ο Κουρεμπές

Το «κάλπικο ζύγι» του Joseph Roth φαίνεται να αναβιώνει ο τρόπος µε τον οποίο ο ΕΛΓΑ και οι αρµόδιες αρχές διαχειρίζονται αυτές τις µέρες το θέµα των αποζηµιώσεων που έχει τεθεί µετ’ επιτάσεως για πολλά αγροτικά προϊόντα και σε πολλές περιοχές της χώρας, µετά τις επίµονες νεροποντές των τελευταίων εβδοµάδων.

«Η ζημιά στα ροδάκινα δεν είναι άμεση και δεν καλύπτεται», λέει ο Κουρεμπές

3
1

Πότε µε την «καραµέλα» της κλιµατικής αλλαγής και πότε µε το «ευαγγέλιο» του Κανονισµού Λειτουργίας του ΕΛΓΑ, οι διοικούντες του Οργανισµού βρίσκουν τον τρόπο να «ξεγλιστρούν» από τις υποχρεώσεις τους, µε τους κυβερνώντες να ποιούν την νήσσαν στα δύσκολα.

Η πρώτη µεγάλη κατάφορη αδικία που φαίνεται να ανακύπτει από τα «δύο µέτρα και δύο σταθµά» που τηρεί ο Οργανισµός, αφορά τους καλλιεργητές ροδάκινων και νεκταρινιών, για τους οποίους η διοίκηση του ΕΛΓΑ απεφάνθη ότι: «...η ζηµιά δεν είναι άµεση και δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον Οργανισµό». Προηγουµένως παραδέχονταν βέβαια πως «διαπιστώθηκε σηµαντική απώλεια παραγωγής σε καλλιέργειες ροδακινιάς και νεκταρινιάς που βρίσκονται στο στάδιο της συγκοµιδής».

Αντίθετα, οι υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ, µετά τους επιτόπιους «αναγνωριστικούς» ελέγχους σε πληγείσες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Ηµαθίας, Πέλλας και Κοζάνης, «διαπίστωσαν ότι από τις βροχοπτώσεις προξενήθηκαν άµεσες ζηµιές καλυπτόµενες ασφαλιστικά σε καλλιέργειες κερασιάς, δαµασκηνιάς, (κυρίως Black Diamond), καπνού, κηπευτικών και σανοδοτικών φυτών». Για τις ζηµιές αυτές, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ, υποβάλλονται δηλώσεις ζηµιάς, ενώ το έργο των εξατοµικευµένων εκτιµήσεων έχει ήδη ξεκινήσει, µε ικανό αριθµό γεωπόνων εκτιµητών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Ιουλίου μαζί με το περιοδικό Fresher

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-07-2018 21:17ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ηθελα να ξερα αυτοι οι καραγκιοζιδες οι βουλευτες ημαθιας πελλας τι στο διαολο κανουν. Ξυπνα θοδωρα [τζακρη] σε βλεπω μετα το βουλευτιλικη να μαζευεις ροδακινα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία