BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Aποκλεισμός μεγάλων προϊόντων από αποζημιώσεις

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή στο 665o φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 11 Αυγούστου.

Aποκλεισμός μεγάλων προϊόντων από αποζημιώσεις

4
0

Διαβάστε μερικά από τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda

Επικαιρότητα

• Εκτός αποζηµιώσεων αφήνει ο ΕΛΓΑ τη βιοµηχανική ντοµάτα σελ. 14-16

Επενδύσεις

• Από 17 Σεπτεµβρίου αιτήσεις ∆ήµων για έργα αγροτικής οδοποιίας σελ. 18

Εμπορεύματα

• Πιάνει τα 80 λεπτά η πρώτη κατηγορία στα αχλάδια Κρυστάλλια στον Τύρναβο. σελ. 21

 

Editorial

Αυτό που έχει γίνει µε τις οργανώσεις του αγροτικού χώρου στη χώρα µας δεν έχει προηγούµενο. Μετά από µια εποχή έντονου κοµµατισµού, κατά τη διάρκεια της οποίας, έγιναν βεβαίως, πολλά λάθη και από τις διοικήσεις των οργανώσεων, εισήλθαµε στη φάση του… ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Σ’ αυτή λοιπόν τη φάση, η οποία διευκολύνθηκε, είναι γεγονός, τόσο από το νόµο 4015/2011 (γνωστός ως νόµος Σκανδαλίδη) όσο και από τις γενικότερες συνθήκες χρηµατοοικονοµικής ασφυξίας στις οποίες εισήλθε η χώρα, οι διαθέτοντες κάποια «πόστα», έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να ποδηγετήσουν τα πράγµατα. Με δεδοµένο, µάλιστα, ότι πολλές οργανώσεις, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν οικονοµικά, επικέντρωσαν όλο τους το ενδιαφέρον στις «εύκολες» κατά κάποιο τρόπο υπηρεσίες του ΟΣ∆Ε, οι έχοντες εκείνη την περίοδο… το µαχαίρι και το πεπόνι, ξεσάλωσαν. Επιδόθηκαν σε µια άνευ προηγουµένου προσπάθεια εξαναγκασµού των ηγεσιών των συνεταιρισµών, να ενταχθούν στο άρµα τους, µε αντάλλαγµα, µια πύλη στο ΟΣ∆Ε, ένα έσοδο, κάτι σαν ξεροκόµµατο επιβίωσης.

Αυτό, σε συνδυασµό µε τις συστηµατικές διαβεβαιώσεις συγκεκριµένων προσώπων, ταυτισµένων µε τους «αρχιερείς» του ΟΣ∆Ε για τραπεζικές εξυπηρετήσεις παντός είδους, διαµόρφωσαν ένα κλίµα, το οποίο έφερε κόσµο από τους συνεταιρισµούς στη στρούγκα της ιδιότυπης «µηχανοπαρέας».

Από τότε έχει περάσει βέβαια καιρός. Οι πύλες του ΟΣ∆Ε πλήθυναν, το ξεροκόµµατο «στέγνωσε», οι διαβεβαιώσεις για τραπεζικές ρυθµίσεις, στις περισσότερες των περιπτώσεων, έµειναν γράµµα κενό. Τώρα έρχεται ξανά ο λογαριασµός … αβάσταχτος! Οι περισσότεροι απ’ όσους τότε έσπευσαν, έστω και αργά, το ξανασκέφτονται. Κάπου δύο χρόνια µετά, τα ψέµατα τέλειωσαν!

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία