BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Καλύτερο σενάριο στήριξης της κτηνοτροφίας ψάχνει η ΚΑΠ

Κερδίζει έδαφος η ενιαία ενίσχυση δύο κατηγοριών, δηλαδή φυτικής και ζωικής παραγωγής, με βάση την επεξεργασία των στοιχείων της νέας ΚΑΠ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ωστόσο ανοικτό παραμένει το επίπεδο της ενιαίας ενίσχυσης με την οποία θα επιδοτηθεί η κτηνοτροφία, μετά τις ζωηρές διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν από εκπροσώπους του κλάδου στα σενάρια που είδαν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας.

Καλύτερο σενάριο στήριξης της κτηνοτροφίας ψάχνει η ΚΑΠ

3
1
Πληροφορίες του AgroNews αναφέρουν ότι τα 45 ευρώ το στρέμμα για τη φυτική παραγωγή είναι πολύ κοντά στο ύψος που θα διαμορφωθεί η ενιαία ενίσχυση της συγκεκριμένης κατηγορίας μέχρι το 2019, ενώ αντίθετα, τα 11 ευρώ το στρέμμα για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις δεν περπατάει σαν σενάριο και αναζητούνται τρόποι βελτίωσής του.  
Στην Κρήτη εν τω μεταξύ, την ανάγκη να κατατεθεί έγκαιρα μια ενιαία και πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση σχετικά με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, επισημαίνουν οι αγροτοσυνδικαλιστές, για να μη χάσει το νησί μεγάλο μέρος των αγροτικών επιδοτήσεων. Κι αυτή η πρόταση να είναι προϊόν ευέλικτης ομάδας εργασίας στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι της περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αγροτικών οργανώσεων όλης της Κρήτης.

Τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ως προς τα ποσά που θα εισπράξει κάθε περιοχή της χώρας. Και μόνο αν δείξει σοβαρότητα και ετοιμότητα στην κατάθεση των προτάσεων της, θα μπορέσει να συγκρατήσει το μεγαλύτερο μέρος των επιδοτήσεων της και να τις αξιοποιήσει σωστά, επισημαίνει ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης. «Η προσπάθεια αυτή όμως δεν πρέπει να γίνει βορά στην προεκλογική περίοδο των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών, τονίζει ο κ. Ιερωνυμάκης και προσθέτει: Από τα ποσά που θα εισπράττει η Κρήτη και από τον τρόπο που θα τα αξιοποιεί, θα κριθεί η πορεία της οικονομίας μας».
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

24-10-2013 08:06kolbas

Ακομα δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο οι κτηνοτροφοι θελουν να επιδοτουνται με εκτατικα δικαιωματα (με βοσκοτοπους) απο την στιγμη μαλιστα που το 2013 μειωθηκαν οι βοσκοτοποι...Μια καλη λυση ειναι να επιδοτουνται βασει ζωικου κεφαλαιου....Μηπως ομως ετσι καποιοι χασουν πολλα????

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία